Kurtmann
Facebook!Daca iti plac articolele da like pe pagina noastra facebbok!

Beneficiile pestelui si fructelor de mare

Probabil ati auzit ca pestele este unul din alimentele foarte utile. Nutritionistii sustin ca acesta este o sursa sanatoasa de proteine. comparativ cu carnea, peste contine mult mai multe calorii, fosfor, potasiu si magneziu. Este, de asemenea, o sursa bogata de iod si multe vitamine importante. Chiar si grasimile continute in peste au un efect benefic asupra sanatatii noastre.

Medicii recomanda uleiul de peste pentru a proteja organismul impotriva bolilor cardiovasculare. In unele tari peste si fructele de mare sunt unele dintre cele mai consumate alimente. In tara noastra, pestele cel mai utilizat in prepararea diferitelor retete culinare este macrou, merluciu, pastrav, etc.

Exista si produse din peste in stare conservata cum ar fi fileurile si cotletele marinat. De asemenea, recent au devenit foarte populari pentru consum si crevetii, scoici, fructe de mare, homarii – care sunt o delicatesa favorita a japonezilor si francezilor.

De ce sa preparam si sa mancam peste si fructe de mare?

Consumul de peste si fructe de mare asigura o sursa valoroasa de proteine usor de digerat si cu o valoare nutritiva ridicata. In cele mai multe specii de peste se gasesc mai multe proteine decat in carne si au un continut mai scazut de grasimi si colesterol. Speciile de peste gras cum ar fi anghila, somonul, heringul si macroun sunt deasemenea buni pentru sanatatea noastra. Uleiul de peste contine acizi grasi extrem de valorosi cum ar fi omega 3 care ajuta la prevenirea si tratarea de boli.

Multi oameni de stiinta cred ca utilizarea uleiul de peste poate proteja organismul impotriva cancerului, in special cancerul la san. Acizii grasi de omega 3 din  uleiul de peste scad trigliceridele si colesterolul.

Pestele reduce, de asemenea, simptomele bolilor de astm, actrita reumatica, boli de ficat sau colita ulceroasa. Uleiul de peste este benefic pentru functionarea normala a sistemului nervos. Componentele sale reduc depresia si imbunatatesc starea de spirit. Pestele si fructele de mare nu sunt doar o sursa valoroasa de proteine si grasimi, dar constituie si o comoara de minerale si vitamine valoroase. Pestele marin contine o cantitate semnificativa de iod – un element necesar pentru producerea de hormoni tiroidieni. Pestele contine si fosfor, potasiu, magneziu si vitamina B.

A fost remarcat faptul ca locuitorii din zonele de coasta ale oceanelor care consuma zilnic peste, atat copt la cuptor sau ciorba de peste, traiaiesc mai mult cu 10-12 ani. O reteta simpla si rapid cu ciorba cu pest puteti gasi aici: http://www.bucatarulpriceput.ro/ciorba-peste.html