2 jocuri super distractive pe care le puteti juca in familie


E imposibil sa nu fi auzit de Monopoly. E jocul acela pe tabla in care puteti cumpara cladiri, gari si tot felul de intreprinderi, fiind recomandat familiilor care vor sa-si petreaca timpul liber intr-un mod care sa nu le lase neuronii sa se odihneasca prea mult. Ei bine, daca ati auzit de Monopoly, atunci trebuie sa fi auzit si de Colonistii din Catan. Cu peste 15 milioane de exemplare vandute in ultimii 12-10 ani, acest joc intra astazi in topul celor mai populare jocuri de tabla din toate timpurile.

Colonistii din Catan

Practic, jucatorii sunt pusi in fata unei harti unice (spre deosebire de Monopoly, ea variaza de la joc la joc, intrucat depinde de modul in care sunt amestecate cartile), plina cu resurse, harta pe care jucatorii trebuie sa isi construiasca drumuri, asezari si orase. In plus, jucatorii nu au un buget cu care sa isi inceapa jocul, ci au doar resurse la dispozitie, resurse pe care trebuie sa le foloseasca (a se citi sa le negocieze cat mai eficient cu ceilalti jucatori) pentru a-si putea crea cat mai repede asezarile si orasele. Practic, in acest joc nu cel care are cat mai multe resurse castiga, ci cel care reuseste sa ajunga cat mai repede la 10 puncte (un oras construit echivaleaza cu 2 puncte, o asezare echivaleaza cu un punct)

Pentru a ajunge totusi la 10 puncte, jucatorii trebuie sa negocieze dur (dar inteligent) resursele, sa uite de prietenii, dar nu in ultimul rand, sa-si construiasca drumurile astfel incat sa-si pozitioneze orasele/asezarile in locurile cu sanse mari de a primi resurse (fiecare jucator da cu zarul si primeste resurse numai daca pe numarul dat are o asezare sau un oras).

De asemenea, Colonistii din Catan nu este numai un simplu joc. Exista si extensii (4-5), atat pentru un numar mai mare de jucatori, cat si pentru facilitati noi. In situatia in care v-ati plictisit de Monopoly, poate nu ar strica sa-i dati o sansa.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Unde se utilizeaza furtunurile industriale
Articolul următor
Infiintare firme – care sunt cele mai importante lucruri
pni.ro
Meniu