2012 Mclaren P1 Concept – visul merge mai departe!

Masina perfecta pentu sofer este deviza cu care cei de la McLaren au inceput lucrul la proiectul 2012 McLaren P1 concept. Astfel, dupa ce acum 20 de ani, in 1992, in localitatea Woking din Anglia s-a dezvoltat cea mai rapida masina omologata de serie din lume respective legendarul McLaren F1, acum englezii vor prezenta la salonul auto ce v-a avea loc la finele acestei luni la Paris un nou concept menit sa rescrie istoria celui mai celebru model al companiei.

Cei de la McLaren au publicat deja o serie de poze pe internet cu modelul asteptat cu sufletul la gura de toti impatimitii vitezei ani de-a randul. Asteptat cu acelasi interes de fani cat si de intreaga presa de specialtate succesorul legedei McLaren F1 isi va face debutul pe piata auto in maxim 1 an de zile si v-a a vea o misiune extreme de dificila, aceea de a se bate cu alte modele legendare precum Ferrari F12 Berlinetta si Lamborghini Aventador dar in acelasi timp si de a pastra faina lui McLaren F1.

Despre motorizare nu sunt inca informatii concrete insa dupa cum spune directorul executiv Antony Sheriff noul McLaren P1 Concept nu trebuie sa fie neaparat cel mai rapid automobil ci el trebuie sa fie cel mai bun pe circuit si sa ofere satsifactie maxima soferului. Altfel spus inginerii McLaren au lucrat extreme de atent la toate detaliile tehnice, de la acceleratie la franare, de la forma aerodinamica la suspensie. Scopul supreme este acela ca McLaren P1 Concept sa devina “cel mai incitant, cel mai capabil, cel mai dinamic si cel mai avansat super car din punct de vedere tehnologic” dezvoltat vreodata.

Despre design-ul proiectului 2012 Mclaren P1 Concept nu putem afirma ca este unul revolutionar ci mai repede este vorba de o readaptare a linilor modelului McLaren MP4-12C, un success in sine el insusi. Partea din spate vine insa cu unu design mai agresiv chiar futurist, insa daca tinem cont de pretentiile pe care le are acest model P1 putem spune ca este totusi un desin normal.

Neconfirmat inca este, potrivit mai multor surse, ca motorul v-a fi unul de 3800 cmc V8 si ca McLaren P1 v-a utiliza tehnologia de recuperare a energiei kinetice folosita in Formula 1 denumita KERS.

Puterea dezvoltata v-a ajunge astfel la 963 de cai putere capabil sa sprinteze de la 0 la 100 KM/h in 2.8 secunde.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Magazinele online de piese si accesorii auto
Articolul următor
Beneficiile aduse de consumul de afine
pni.ro
Meniu