3 tipuri esentiale de centrale termice

Desi nu sunt foarte multi cei care cunosc acest lucru, piata de centrale termice din Romania este destul de bine dezvoltata, iar oferta este si ea variata. Pentru a avea o idee de ansablu asupra a aceea ce poti gasi in materie de centrale termice pentru locuinta ta, aici vei gasi cateva informatii si sfaturi care iti pot fi utile.

1. Centrale termice care merg pe gaz

Este cel mai intalnit tip de centrala termice doarece este  un combustibil ieftin si usor de ajuns la el,  pretul de achizitie este rezonabil, iar puterea de care poate dispune poate ajunge si ea la valori destul de mari.
Acest tip de centrala termica este folosit mai ales de cei care stau la apartament, unde sursa de gaze este la indemana.

In momentul in care vei instala o centrala termica pe gaz, va trebui sa te gandesti ca trebuie pozitionata in asa fel incat sa ajunga foarte usor la sursa principala de gaz, la sursa de apa si la o sursa de energie electrica. Daca te-ai decis pentru o centrala termica simpla, atunci va trebuie sa iei in calcul si faptul ca vei fi nevoit sa faci o gura de aerisire pentru aceasta, pe unde sa treaca tubul prin care sunt evacuate gazele arse. Daca vrei sa sari peste aceasta etapa, vei avea nevoie de o centrala termica cu tiraj fortat cu condensare si vei putea instala centrala in orice incapere oricat de mica, deoarece gazele arse se intorc in sistem.

In cazul in care te intrebi in functie de ce criterii sa alegi o centrala termica pe gaz, este important de stiut ca aceasta trebuie sa aiba o putere mai mare cu cat spatiul de incalzit este mai mare si cu cat sunt mai multi consumatori de apa menajera.

2. Centrale termice care folosesc curent electric
Aceste centrale termice sunt probabil cel mai simplu de utilizat si cel mai simplu de instalat. In acelasi timp, au preturi destul de mici. Dezavantajul principal este ca factura la energie electrica va fi de fiecare data destul de mare.

Un alt lucru pe care ai nevoie sa il stii despre acest tip de centrale termice este ca au nevoie de o reconditionare a sistemului de energie electrica deoarece consuma mult mai mult decat un aparat electrocasnic normal.

Centralele electrice sunt folosite indeosebi pentru incalzirea unor suprafete mici. In cazul in care se doreste incalzirea unei suprafete mai mari, vei instala mai multe astfel de centrale in cascada.

3. Centrale termice care folosesc lemn sau carbune
Aceste centrale termice sunt folosite in special de cei care stau in case unde nu exista posibilitatea racordarii la o sursa de gaze. Acestea sunt foarte utile pentru incalzirea unor spatii mari, cabane, pensiuni etc.

Dezavantajul principal este acela ca centralele termice care folosesc lemn sau carbune sunt destul de costisitoare. Avantajul este ca investitia se poate recupera in timp, datorita faptului ca lemnele sunt destul de ieftine, mai ales in zonele unde transportul nu este la fel de costisitor.

In cazul in care intentionezi sa achizitionezi o centrala termica pe lemn sau carbune, trebuie sa stii ca legislatia impune ca acestea sa aiba o camera speciala unde sa fie instalata.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Acupunctura te poate scapa de obezitate
Articolul următor
Exerseaza-ti musculatura cu bara de tractiuni usa sau perete
pni.ro
Meniu