4 cheltuieli pe care nici un chirias nu ar trebui sa-l plateasca

cheltuieli-apartament

Exista 4 cheltuieli pe care nici un chirias nu ar trebui sa le plateasca, indiferent cat de mult insista proprietarul. Daca stati in gazda este important sa le stiti, este in interesul dvs.

  1. Cheltuielile de intretinere a imobilului, repararea tevilor de apa, canal, gaz, sistemul de incalzire etc.
  2. Intretinerea echipamentului central a locuintei, masina de spalat, intretinere sau reparatii la masina de spalat, aragaz, centrala termica, ect. cu exceptia cazului in care echipamentele sunt aduse de chirias.
  3. Cheltuielile si reparatiile executate pe spatiile comune, coridoare, uscatorie, reparare lift etc.
  4. Impozitul pe locuinta, asigurarile de locuinte, avize, proiecte si contracte care sunt facute pe numele proprietarului.

Aceste cheltuieli trebuie sa fie platite de proprietar si nu de chirias, desi de multe ori proprietarii incearca sa recupereze acesti bani pe care oricum ar trebui sa le plateasca chiar daca nu au chirias. Legea spune ca aceste cheltuieli trebuie sa fie suportate de proprietarul imobilului si nu de chirias. In cazul in care din vina chiriasului se produc pagube este normal ca proprietarul sa ceara despagubiri, altfel chiriasul prin contract inchirieaza locuinta cu toate echipamentele si este obligatia proprietarului sa asigure functionarea acestora.

De multe ori se intampla ca imobilul sa sufere daune in urma unor fenomene meteorologice extreme, vant puternic sau grindina in urma careia multe case raman fara acoperis sau cu geamuri sparte, daune care il privesc pe proprietar si nu pe chirias. Aceste cheltuieli neprevazute pot fi evitate prin inchererea unui contrat de asigurare locuinta ceea ce este obligatia proprietarului.

Inainte de inchirierea unui apartament este bine sa verificam si acest aspect, daca este sau nu incheiata asigurare pe locuinta pe care il inchirieaza, sa nu aiba surprize neplacute in cazul unor daune provocate de intemperii. Sa verificam si tipul de asigurare a locuintei, sa vedem daca acopera si echipamentele electrice din casa sau doar pe casa propriu zisa pentru daune provocate de fenomene meteorologice. Daca stim ce fel de asigurare a locuintei este incheiata chiar si chiriasul poate incheia asigurari suplimentare pe echipamentele electrice din casa, impotriva furturilor sau accidente. Daca chiriasul nu face o asigurare pe echipamentele electrice pe care le aduce in casa, in cazul unor daune asiguratorul locuintei nu va plati aceste daune.

Da share la acest articol daca ti-a placut 🙂

autoechipat.ro
Articolul precedent
Omul din cafea face dezvaluiri. Vezi cum!
Articolul următor
Amestec de usturoi cu miere, medicament miraculos
pni.ro
Meniu