5 idei si stiluri de decorare casa

Casa ta ar trebui sa fie o infuzie de lucruri care te caracterizeaza si ar trebui sa vorbeasca despre tine in permanenta; cei care iti calca pragul casei o sa te identifice pe termen lung cu lucrurile si decoratiunile care i-au intampinat la tine in camin si o sa revina cu drag de fiecare data cand o sa ii inviti daca mediul este unul primitor. Asadar, iti prezentam mai jos 5 stiluri principale la care poti opta in decorarea caminului tau pentru a nu da gres:

Stilul caselor americane

Este un stil caracterizat de eleganta, somptuozitate si in acelasi timp de elemente retro. Intregul decor al casei este caracterizat de elemente patinate, mobilier decorat cu piese sculptate, textile delicate brodate cu motive florale (poate un pled pentru canapea sau o draperie crem pastel).

Influentele baroce in stil contemporan

Un camin amenajat in stilul baroc  nu ofera foarte multe variante de decoratiuni si amenajari; limita intre baroc si kitsch este una foarte fina si tocmai de asta este foarte simplu de trecut dintr-o extrema in alta. Stilul baroc este unul grandios, caracterizat de elemente sculptate si aurite, de nuante boeme si pastelate. Elementele care completeaza un decor ca cel descris mai sus sunt liniile fine, materialele moi si matasoase in culori placute. Lumina este si ea foarte importanta; asadar alege lustre clasice, cu multe becuri care imbraca placut camera in lumina.

Culori solare si o atmosfera rustica

Nimic nu e mai vesel decat o atmosfera imprumutata parca din casele vechi ale bunicilor; mobilierul retro ofera avantajul de a fi foarte versatil si usor de plasat in orice incapere. Texturile diferite, culorile tari si luminoase impumutate parca din razele soarelui si accesoriile fac toata diferenta in acest context.

Shabby Chic, stil feminin la puterea a doua

O combinstie foarte interesanta intre mobilierul vechi, uzat si elementele din fier forjat. Toate acestea se contopesc cu imprimeurile florale si albul imaculat care predomina in accesorii; se creaza astfel o atmosfera romantica, perfecta pentru locuinta unei tinere domnisoare romantice visatoare. Accesorile brodate si gingase se incadreaza perfect in decor; un set de fotolii clasice imbracate in huse florale cu imprimeu imitand modelul unor trandafiri rozalii va completa perfect atmosfera.

Eleganta se impleteste cu ludicul

Este unul din cele mai grele stiluri de abordat in design interior; totodata este si motivul pentru care se regaseste mai rar in casele oamenilor. Totul sta in alegerea si combinatia culorilor, a texturilor si a imprimeurilor; accesoriile pot duce camera in alta zona, din cea a confortului in cea a ludicului; apelati cu incredere la nunate de verde, vermion sau magenta.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa-ti alegi cea mai buna oferta de cazare in Azuga!
Articolul următor
Boilere electrice – de ce bine sa le ai
pni.ro
Meniu