5 obiceiuri pe care nu trebuie sa le ratezi la nunta

Nunta este cu siguranta unul din cele mai importante evenimente din viata unui om. Tinand cont de acest aspect, de-a lungul globului nunta a capatat diverse semnificatii si a ajuns sa aiba foarte multe semnificatii.  In tara noastra, nunta abunda de traditii si obiceiuri care de care mai frumoase si mai interesante.  Daca tinem la aceste aspecte, este bine sa nu ratam cele mai importante dintre ele in momentul in care facem pasul cel mare.

Iata 5 obiceiuri de nunta pe care nu trebuie sa le ratezi:

Gatitul miresei – un obicei traditional romanesc prin care mireasa este aranjata de catre nasa si domnisoarele de onoare. In jurul acestui obicei se gasesc si alte traditii care trebuie respectate indeaproape pentru o casa de piatra;

Aruncatul buchetului – traditie adoptata din filmele americane, aruncatul buchetului a prins contur si pe la noi. Se spune ca persoana care prinde buchetul de flori aruncat de mireasa, este urmatoarea care se va casatori;

Dansul mirilor – Primul dans de la petrecerea de nunta trebuie sa apartina mirilor. Acesta este foarte important si trebuie ales cu atentie. In jurul acestui obicei s-a format o adevarata industrie, existand cursuri speciale pentru dansul de inceput al mirilor, si poti gasi foarte multe cursuri dansul  mirilor!

Furtul miresei – Un obicei plin de umor este furtul miresei. Acest obicei presupune ca intr-un moment de neatentie a mirelui, mireasa sa ii fie furata si sa i se ceara recompensa. Recompensa poate fi platita fie de mire fie de catre nas.

Aruncatul jartierei de catre mire – Obicei aproape identic cu aruncatul buchetului de catre mireasa, aruncatul jartierei presupune aruncatul de catre mire a jartierei miresei. Cel care reuseste sa o prinda, este urmatorul norocos ce se va insura.

Pe langa aceste obiceiuri exista multe altele de care trebuie sa tinem cont. Pana la urma, traditia si istoria sunt cele care ne contureaza ca tara si au capacitatea de a ne face mandri ca suntem romani.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Conditii speciale in care poti face varicela
Articolul următor
Cand sa folosesti camasa alba office
pni.ro
Meniu