6 aspecte importante cand vrei sa refaci web designul site-ului tau

Vrei sa-ti imbunatatesti rezultatele siteului si ai in plan un proiect de redesign. Inainte de incepe, este bine sa ai in vedere cateva aspecte care te vor ajuta sa iti stabilesti foarte clar obiectivele si sa comunici mai simplu cu firma de web design pe care o vei alege. In continuare sunt propuse primele sase cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont in procesul de redesign, in viziunea noastra.

Asigura-te ca ai un motiv bun pentru a reface designul siteului

Atunci cand vrei sa faci schimbari de web design, este bine sa te gandesti mai degraba la functionarea in ansamblu a siteului si sa nu te limitezi la un simplu „refresh” al aspectului. Noul  web design trebuie sa te ajute sa atragi un numar mai mare de utilizatori carora sa le asiguri o interactiune cat mai buna cu siteul.

Analizeaza statisticile

Performantele actuale pot fi imbunatatite cu ajutorului unui web design inspirat. Urmareste numarul de vizitatori, timpul pe care acestia il petrec pe site, cate pagini viziteaza, paginile de top, dar si bounce rate. Vezi cum poti imbunatati toate aceste aspecte si tine cont de concluzii atunci cand planifici refacerea designului siteului.

 Compara-te cu siteurile concurente

Poate fi foarte util sa observi cum functioneaza siteurile concurente, mai ales cele care inregistreaza performante superioare. Evita insa copierea designului acestora. Gaseste moduri in care iti poti imbunatati siteul fara sa reproduci designul unui site care are succes in categoria de care esti interesat.

Diferentiaza-te prin intermediul designului

Asigura-te ca transmiti un mesaj original si persuasiv catre publicul siteului, prin care te poti diferentia de concurenta. Mesajul transmis trebuie se fie consecvent pe toate paginile siteului si la nivel de design.

Web design care sa-i ajute pe utilizatori

Atunci cand creezi sau imbunatatesti un site, ai in vedere nu atat prezentarea afacerii/produselor, ci mai degraba o nevoie a utilizatorului pe care o rezolva produsele/serviciile pe care le oferi. Transmite un mesaj usor de inteles si ai grija sa segmentezi publicul in functie de criteriile pe care le urmaresti.

Cauta firma potrivita de web design

Dupa ce iti stabile?ti obiectivele, este importanta identificarea firmei potrivite de web design. Este bine sa vezi portofoliul, sa afli informatii despre clientii pentru care a lucrat, sa ceri refernite atunci cand esti interesat. Identifica in portofoliul firmei de web design proiecte similare si cere oferte pentru  proiectul tau. Ulise.ro este un catalog al firmelor de web design unde poti gasi specialistii potriviti in functie de bugetul si obiectivele siteului/afacerii tale.

 

autoechipat.ro
Articolul precedent
Ce dobanda ar trebui sa alegi pentru un credit: fixa sau variabila?
Articolul următor
Culorile la lampi semnalizare si faruri
pni.ro
Meniu