Accesorii auto de rezerva pentru off road drive

Cand incepe vara toata lumea se gandeste la vacanta si la calatorii. In majoritatea cazurilor aceste calatorii sunt facute cu autoturismul personal, ne ofera o mai mare libertate de miscare si nici nu costa mult mai mult.

Totusi trebuie sa ne gandim ca pentru a avea o vacanta placuta trebuie sa pregatim autoturismul din timp pentru aceata calatorie. Trebuie in primul rand sa facem o lista cu diverse accesorii auto pe care sa le avem in rezerva, ca in cazul unei defectiuni sa le putem schimba fara probleme.

Prima categorie la care trebuie sa ne gandim sunt lampi de semnalizare, proiectoare si faruri la care becurile sau ledurile pot fi foarte usor schimbate in cazul unei defectiuni.  Desi aceste accesorii auto au o perioada lunga de viata, in cazul in care alegem sa mergem la munte si incercam puterea masinii noastre cu un drum off road, este posibil ca proiectorul sau farul autoturismului sa se deterioreze. Exista masini 4X4 care au faruri in rol de proiectoare auto, asezate pe capota masinii, locul unde de multe ori aceste faruri sunt lovite de crengi, tocmai de aceea este bine sa avem becuri de rezerva la ele.

O alta categorie de accesorii auto sunt oglinzile retrovizoare, sunt la fel de necesare in timpul condusului. Oglinda retrovizoare o folosim la toate tipurile de manevre utilizate cu autoturismul, de aceea trebuie sa fie intr-o stare impecabila. Sa ne gandim de exemplu cum am putea efectua parcarea cu spatele cu oglinda retrovizoare sparta? In mod sigur va fi o manevra grea si de multe ori periculoasa.

Totodata oglinda retrovizoare este foarte utila si in timpul devansarii unui alt autovehicul, conducatorul autovehicului trebuie neaparat sa se asigure in oglinda retrovizoare ca nu este si un alt participant in trafic in depasire. De aceea in cazul in care oglinda retrovizoare se sparge trebuie neaparat schimbata.

Toate aceste accesorii auto costa, de aceea este foarte bine ca sa analizati preturile inainte de a le cumpara. De multe ori sunt diferente mari de preturi la magazine. De exemplu la un magazin de accesorii auto din centrul orasului, preturile pot fi mult mai mari decat la un alt magazin de la periferie datorita cheltuielilor de regie mari. Totodata magazinele online de accesorii auto pot avea reduceri foarte mari chiar daca la pretul produsului se mai pune si pretul transportului. De aceea daca dorim sa cumparam mai multe accesorii auto este posibil sa iesim mult mai ieftin daca facem cumparaturile pe internet.

Daca am verificat masina si am facut rezerva de oglinda retrovizoare, lampi semnalizare, proiectoare auto si faruri, putem pleca la munte pentru off road drive fara sa ne fie frica ca ramanem fara ele.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Realizarea unui plan de afaceri!
Articolul următor
Relaxeaza te cu jocuri cu masini online
pni.ro
Meniu