Acupunctura poate trata astmul bronsic

Tot mai multe persoane sufera de ast bronsic. Incepand chiar de la copii cu varste tot mai fragede, si pana la varstnici, astmul bronsic afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Aceasta afectiune cronica a bronhiilor afecteaza peste 150 de milioane de oameni din intreaga lume.

Astm bronsic inseamna bronhii inflamate si un aparat respirator extrem de sensibil. In momentul unei crize de astm, caile respiratorii reactioneaza ingustandu-se, reducand astfel cantitatea de oxigen primita de plamani si producand spasme, tuse, sufocare sau o respiratie suieratoare. Astmul poate cauza chiar si moartea unui pacient, in cazul in care acesta nu isi trateaza afectiunea in timp util.
Astmul poate sa apara inca din copilarie, de la o varsta foarte frageda, ca urmare a unei raceli sau viroze puternice, sau ca urmare a unor alergii. Pentru a se pune un diagnostic clar de astm, este nevoie, insa, de un control amanuntit din  partea unui medic pneumolog.

Unul dintre cele mai bune si eficiente tratamente impotriva astmului este acupunctura. Astfel, cateva sedinte de acupunctura, imbinate cu alte terapii naturiste, ajuta la vindecarea astmului. Terapia prin acupunctura consta in introducerea superficiala, in piele, in anumite puncte aflate pe capilarele cu probleme, acestea urmand sa refaca vascularizarea astfel incat lobii plamanilor sa functioneze normal, la capacitatea lor obisnuita. De asemenea, o dieta usoara, care sa contina ceaiuri naturale, prescrise de un medic, va ajuta cu siguranta la refacerea pacientului cat mai rapida.

Tratamentul cu acupunctura va dura cateva sedinta, in functie de gravitatea afectiunii, de varsta pacientului etc., iar acest lucru va fi stabilit de catre medicul specialist, in urma unor investigatii clinice. Sedintele au o durata de maxim 30 de minute si in acest timp, punctele principale sunt intepate cu ajutorul unor ace speciale, foarte fine, de unica folosinta sau sterilizate inainte de folosire.

Acupunctura este o practica medicala straveche, trasmisa de catre vechii chinezi si imbogatita pe parcursul anilor, in urma studiilor intense asupra organismului uman. Este un tratament sigur, nedureros, fara efecte secundare. Poti apela cu succes la acupunctura in cazul in care te confrunti cu afectiuni precum: obezitatea, migrenele, problemele de digestie, de circulatie, constipatia, diareea etc.
Intrucat spectrul afectiunilor, ce pot fi prevenite sau tratate prin intermediul acupuncturii, este destul de larg, iar oamenii au inceput sa perceapa acesta terapie ca una cu adevarat viabila, numarul practicienilor specializati si a cabinetelor de acupunctura a devenit din ce in ce mai mare, in ultimii ani. Dezvoltate in marile aglomerari urbane, cea mai mare densitate de cabinete de acupunctura in Bucuresti, Constanta, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, dar si in orase mai mici. Multe dintre acestea au si un site de Internet, astfel incat gasirea unui cabinet de acupunctura in apropierea locuintei, a devenit mai facila.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Dosar de decoratiuni si mobilier pentru caminul tau
Articolul următor
Problemele de auz pot cauza deficiente mentale
pni.ro
Meniu