Acupunctura te poate scapa de obezitate

Acupunctura reprezinta o metoda de tratament, parte a medicinei naturiste, traditionale chineze, cu ajutorul careia corpul reuseste sa se echilibreze, sa elimine energiile negative care pot favoriza aparitia deverselor afectiuniale corpului. Tratamentul prin acupunctura consta in inteparea anumitor puncte din organism cu ace subtiri, special concepute pentru astfel de practici, de cele mai multe ori din otel sau din aliaje pe baza de wolfram. Aceasta tehnica nu este deloc dureroasa, in ciuda multor prime impresii, si poate oferi rezultate foarte bune inca de la primele sedinte. Una dintre cele mai cunoscute afectiuni ce poate fi tratata cu ajutorul acelor de acupunctura este obezitatea.

De obicei, pentru tratarea obezitatii, terapia prin acupunctura se incepe prin 5 sedinte pe saptamana. O sedinta de acupunctura poate dura 30 de minute sau chiar mai mult, in functie de greutatea corporala si starea generala de sanatate a pacientului. In primele doua saptamani de sedinte, pacientul poate slabi foarte mult (peste un kilogram/zi) deoarece tratamentul il ajuta sa elimine apa din organism, care apa reprezinta o mare parte a masei corporale, in special in cazul pacientilor care sufera de obezitate. In urma primelor doua saptamani de sedinte de acupunctura, vor urma inca 2 saptamani, fiecare a cate 5 sedinte, in care terapia prin acupunctura se va concentra pe anumite zone cu probleme ale corpului. In aceasta noua serie de tratament, pacientul va incepe sa slabeasca mult mai putin (cateva sute de grame/saptamana) deoarece acum se elimina grasimile din organism.

Numarul sedintelor de acupunctura variaza in functie de cat de grava este afectiunea si de numarul de kilograme de care pacientul doreste sa scape si se stabilesc impreuna cu medicul acupunctor. Important este ca, in toata aceasta perioada, pacientul sa urmeze si sedinte de masaj, ore de gimnastica sau fitness. De asemenea, terapia obezitatii prin acupunctura trebuie insotita si de o dieta echilibrata, preferabil conceputa de un medic nutritionist, in toata aceasta perioada si cel putin sase luni dupa finalizarea sedintelor de cupunctura. Dieta necesara nu se refera la o dieta stricta, in care pacientul nu mai are voie sa consume nimic. Dieta, in acest caz, inseamna o alimentatie cat mai corecta si echilibrata, adaptata nevoilor organismului, tinand cont de numarul de kilograme la care se doreste a se ajunge, formata din 3 mese pe zi si doua gustari. Este necesara o alimentatie bogata in fructe, legume, fara prajeli sau sau alimente de tip fast-food, fara sucuri carbogazoase sau dulciuri.

Toate aceste aspecte, imbinate cu sedintele de acupunctura, vor reusi sa restabileasca greutatea corporala a pacientului, prin aducerea indicelui de masa corporala (IMC) sub nivelul obezitatii, oferindu-i pacientului o stare de bine si de confort. Puteti opta oricand pentru un tratament cu acupunctura, alegand un cabinet de pe Internet si sunand pentru o programare. O cautare, pe Internet, pentru astfel de cabinete de acupunctura, chiar localizate in vecinatatea locuintei dvs., va poate oferi o buna baza de plecare in alegerea cabinetului de acupunctura la care sa urmati tratamentul obezitatii.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Rolul si atributiile unui diriginte de santier
Articolul următor
3 tipuri esentiale de centrale termice
pni.ro
Meniu