Afacere sau venit, metode de a castiga bani

cum sa castigi bani

Afacere sau venit, metode de a castiga bani, elemente importante in dezvoltarea afacerii personale sau rotunjirea veniturilor.

Pentru a dezvolta o afacere trebuie sa intelegem fluxul banilor, miscarea banilor in economie. Miliardarul in dolari Robert Kiyosaki, un expert financiar care are foarte multe carti despre cum sa faci bani raspunde la aceste intrebari bazat pe experienta proprie. In scurt o sa scriu aici cateva din ideile lui.
Exista patru modalitati de a castiga bani, angajat, liber profesionist, afacerist si investitor.
Deci idea este ca banii pot fi facuti doar muncind, sau din afaceri. Daca faci bani din munca, vei castiga atatia bani cat ai lucrat, nici mai mult, nici mai putin. In aceasta categorie intra angajatul si liber profesionistul. Angajatul vinde munca pe ora, liber profesionistul vinde munca finita, de aceea liber profesionistul are sansa sa castige mai mult decat un angajat.
Cand vorbesc despre un afacerist, este vorba de cineva care are o afacere, un magazin, o mica fabrica etc, unde plateste timpul angajatului care sa faca treaba in locul lui.

Investitorul nu are nici o legatura cu afacerile, doar isi da banii, investeste, si banii vin. Aici se poate vorbi de un canal comercial, deoarece genereaza venit indiferent daca esti sau nu prezent. Este foarte usor sa lucrezi in primele doua categorii pentru ca vezi recompensa imediata, dar in afaceri din pacate nu, trebuie sa treaca o vreme destul de lunga pana afacerea da roade.
Pana aici este teorie si va ajuta sa va incadrati unde doriti sa functionati cu posibilitatile pe care le aveti. Normal fara bani nu va puteti incadra doar in primele doua categorii, sau cu multa munca sa dezvoltati o afacere, un canal comercial care sa va genereze venit. In general asta incercati cand incepeti sa dezvoltati un site si puneti reclame ca sa va genereze venit. Cea ce trebuie sa stiti ca la astfel de afaceri la inceput trebuie sa investiti ori multi bani, ca altii sa faca munca voastra, ori sa investiti mult timp si sudoare, fara sa primiti inapoi pe moment recompensa materiala. Acesta este una din motive pentru care lumea in general renunta, inainte da a ajunge la succes. Probabil acesta este motivul pentru care in general doar 5% din afaceri ajung la maturitate si doar 1% la o oarecare succes.

Dupa parerea mea ca sa faci o afacere in primul rand ai nevoie de bani ca sa-l poti sustine, multe idei bune pot muri inainte sa ajunga la maturitate tocmai datorita lipsei de resurse financiare pentru a sustine afacerea, de a mediatiza. Una dintre legile pe baza careia functioneaza afacerile, este legea numerelor mari, si anume exista un raport intre vanzare si traficul facut pe un site etc. Pe asta se bazeaza de exemplu afacerile de tip afiliere, unde poti castiga din recomandarea unei servicii sau a unui produs, dar si celelalte afaceri. Ca sa faci trafic directionat la aceste afaceri trebuie sa investesti bani in reclama AdWords , investitie cea ce in caz fericit poti acoperi din venit, sau sa ai deja un site cu informatii utile din nisa respectiva care sa-ti genereze un rulaj foarte mare. Ca sa ai astfel de site este nevoie de timp si multa munca, si normal investitie. Trebuie sa ai ceva special care sa atraga utilizatorii.

Cu alte cuvinte ca sa ai o afacere trebuie sa investesti, si sa sustii afacerea respectiva un timp indelungat, fara nici un venit, pana nu incepe sa curga si veniturile. Ca sa poti face acest luru este foarte important sa iubesti cea ce faci ca altfel nu o sa ai nici o motivatie. Cel care nu poate sa faca acest lucru, sa ramana in primele doua categorii unde banii vin mult mai repede, chiar cu mult mai putine riscuri.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Magazine online o noua oportunitate
Articolul următor
Unelte SEO si webmasters pentru optimizare siteuri
pni.ro
Meniu