Afacerea spatii comerciale

O afacere profitabila a imobilierelor sunt spatiile comerciale de inchiriat care sunt cele mai profitabile in ultimii ani. Multe persoane au investit banii in aceste spatii cumparand apartamente si transformandu-le in spatii comerciale. De exemplu, centrul istoric al Bucurestiului, un nou punct de intalnire si distractie pentru toti bucuresteni. Acesta a evoluat foarte mult in ultimul timp datorita localurilor deschise in ultima vreme in acele spatii. Chiria pe luna la un spatiu din centrul vechi duce la circa 10.000 – 11.000 de euro pe luna iar in cazul vanzarii lui metrul patrat a ajuns la 10.100 de euro.

In alte locatii ca Piata Romana sau Universitate spatiile comerciale nu depasesc suma de 500 de euro. Spatiile comerciale sunt o afacere profitabila pe termen lung, insa depinde zona in care este situat spatiul si marimea lui. De obicei centrele comerciale gen malluri inchiriaza spatii comerciale pentru tot felul de magazine.

In 2011 chiriile din capitala au scazut chiriile datorita lipsei de clientii dispusi sa isi deschida un local sau magazin in spatiul lui comercial. Toti proprietari si-au renegociat chiria cu proprietarii spatiilor comerciale pentru a scadea din pret. Chiria a scazut cu 30% de la 31,9 la 21,2 euro pe mp iar uni detinatori de magazine si-au inchis afacerea din lipsa clientilor necesari pentru a sustine afacerea.

Insa specialisti preconizeaza un an foarte bun in Romania in materie de inchirieri si vanzari spatii comerciale cu o crestere de pana la 12%. Tot mai multi proprietari de spatii comerciale inchiriaza doar pe termen lung pentru a fi siguri ca nu raman fara clienti. Tot mai multe spatii de inchiriat din Bucuresti sunt inchiriate de proprietari veniti din afara tari, majoritatea fiind germani si olandezi. Acestia vor sa cucereasca piata spatiilor comerciale din capitala. In mare parte toate spatiile comerciale cumparate in ultima vreme au fost luate de straini.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Bona, pro sau contra?
Articolul următor
Tiglele metalice ale acoperisului dumneavoastra
pni.ro
Meniu