Ai achizitionat un aparat de aer conditionat acesta trebuie si instalat bine

In operatiunea de montare a aparatului de aer conditionat trebuie sa se tina cont de o serie de parametri privind unitatea interna si unitatea externa. In ceea ce priveste unitatea interna aceasta se va monta in partea superioara a camerei cat mai aproape de tavan in asa fel incat fluxului de aer sa nu bata direct catre persoane dar nici sa nu fie obstacolat de lucruri care ar putea impedica buna dispersie a fluxului de aer.

Pentru fixarea unitati din extern se vor utiliza o serie de suporturi universale care fac ca operatiunea de montaj aer conditionat cat mai usoara si simpla. Si aici se va face atentie la fluxul de aer care trebuie dirijat cat mai simplu pentru a putea perminte o functionare cat mai buna a acestuia, de asemenea se va tine cont si de pozitionatea relativa fata de soare astfel incat acestea sa nu bata direct in unitatea externa. Unitatea externa se aseaza cat mai accesibil montarii si eventualelor interventii si cat mai aproape posibil de unitatea interna.

Materiale care intra in kitul de montare a aparatului de aer conditionat:

  • teava cupru (gaz/lichid) izolata cu armaflex in limita a 3 metri liniari;
  • cablu electric de legatura intre unitatea interioara si cea exterioara;
  • furtun condens ignifug;
  • banda matisat si banda izolier pentru izolarea traseului frigorific;
  • o pereche de console vopsite electrostatic;
  • o perforare in zid (nu se perforeaza grinzi si bare de fier beton).

Panelul de ascundere al traseului frigorific sau al cablului electric este vandut numai la cerere si contra-cost.

Operatiunea de montaj aer conditionat standard se refera doar la aparatele tip split de perete si nu presupune reparatii ulterioare, finisaje sau alte materiale suplimentare.

Fixarea aparatelor se realizeaza numai cu scoaterea aerului din traseului frigorific folosind pompa de vid si manometrele pentru masurarea presiunii si temperaturii agentului frigorific de racire.
Accesorile pentru fixarea unitatii exterioare la inaltimi ce depasesc 4 m nu sunt incluse in montajul standard, dar contra-cost in magazinele de specialitate se pot achizitiona schela/scari pentru inaltimi de pana la 12m. Evident ca simpla achizitie a unui aparat de aer conditionat este numai prima etapa si cea mai simpla. A doua etapa este cea a instalari, si de multe ori poate fi un chin. De aceia puteti apela la oameni care se ocupa de fixarea aparatelor de aer conditionat si puteti sa va bucurati in liniste de racoarea pusa la dispozitie de acesta.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Se merita sa cumperi un laptop ieftin?
Articolul următor
Este samponul antimatreata eficient?
pni.ro
Meniu