Ochelarilor potriviti in functie de sportul practicat

Spre deosebire de ochelarii de soare obisnuiti, ochelarii sport trebuie sa respecte anumite standarde de calitate. De exemplu, pentru a fi folositi in timpul activitatilor fizice intense, acestia trebuie sa aiba lentile noncasante, metode de fixare a ochelarilor precum un strap elastic si protectie pentru nas.

Pe langa protejarea ochilor in sporturi, precum cele acvatice sau sky-ul si snowbording-ul, o pereche de ochelari de soare Polaroid de calitate, precum cele ce pot fi gasite pe www.ochelairoriginali.ro poate consitui un avantaj in sporturi in care vizibiltatea maxima este extreme de importanta, cum ar fi tenisul sau baseball unde o perche de ochelari performanti pot ajuta sportivul sa urmareasca mai usor mingea si chiar sa distinga direactia de rotatie, ori in ciclism unde lentilele de calitate pot creste vizibilitatea cand atletul coboara pe o strada aflata in panta la viteza mare.

Cate perechi de ochelari sport este bine sa detinem?

Pasionatii de diverse sporturi ar trebui sa detina cel putin doua perechi de ochelari sport pentru conditii diverse de lumina: galbeni sau aurii pentru zilele inorate si o pereche cu lentile maro inchis pentru zilele cu mult soare. Unele companii ofera ochelari cu lentile ce pot fi schimbate si lentile de diverse culori pentru o mai mare versatilitate.

Pentru cei care practica sporturi la nivel profesionist sau sunt foarte pasionati de un anume sport, este bine de stiut ca exista ochelari conceputi speciali pentru fiecare activitate de acest gen, astfel:

Ochelari pentru golf: Pentru zilele foarte insorite, ochelarii clasici cu lentile maro sau negre vor filtra lumina in exces, iar pentru zilele inorate, ochelarii cu lentile rosii sau roz vor ajuta obiectele mici precum mingea de golf sa iasa in evidenta pe background-ul verde al terenului de golf.

Ochelari pentru sporturi pe zapada: Pentru ski sau snowboarding este nevoie de vizibilitate maxima pe panta. Pentru a reduce luciul zapezii, ochelarii de culoarea cihlimbarului sunt cei recomandati.

Ochelari pentru ciclism si motocross: La viteze mari, cadrul ochelarilor trebuie construit in asa fel incat sa protejeze ochii de insecte sau alte resturi ce pot fi ridicate de roti. Pentru zile insorite lentilele maro sau albastre ofera cea mai buna vizibilitate, iar pentru perioade mai inorate / intunecoase, lentilele galbene sunt cele recomandate.

Ochelari pentru sporturi acvatice: Fie ca este vorba de pescuit, ski acvatic sau orice alta activitate de acest gen, reflexia soarelui de pe suprafata apei poate fi extrem de periculoasa, astfel ca se recomanda ochelarii cu lentile polarizate vertical pentru a opri razele solare polarizate orizontal prin reflexia acestora in apa.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Rolul glucozaminei si condroitinei in tratarea problemelor articulare
Articolul următor
Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar
pni.ro
Meniu