Amestec de usturoi cu miere, medicament miraculos

amestec de usturoi cu miere

amestec de usturoi cu miere

Amestecul de usturoi cu miere este considerat un medicament miraculos, un remediu ayurvedic cu efecte spectaculoase asupra corpului. Atat usturoiul cat si mierea sunt considerate alimente sanatoase si cu efecte benefice de aceea chiar si astazi la tara sunt utilizate pentru tratarea racelilor sau a altor afectiuni.

Ce contine usturoiul?

Usturoiul este un aliment cu foarte multe vitamine (vitamina A, B1, B2, C) si minerale (fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu) atat de necesare functionarii corecte a corpului. Aceste substante intalnim in diverse suplimente nutritive care promit insanatosire rapida din diverse boli, ele insa apar si in aceasta planta aparent banala utilizata aproape zilnic in bucataria noastra.

Un alt element important care se gasestin usturoi este alicina, un antibiotic natural datorita careia usturoiul si astazi este utilizat la tratamentele racelilor sau a gripei.

Consumul de usturoi reduce tensiunea arteriala si ajuta la fluidizarea sangelui si astfel previne tromboza si formarea chiagurilor de sange.

Ce contine mierea naturala de albine?

Mierea naturala de albine contine vitamine (B6, tiamina, riboflavina, niacina) si minerale (fosfor, potasiu, magneziu, seleniu, fier, zinc, calciu) necesare functionarii corecte a corpului. Mierea naturala de albine contine si antioxidanti naturali care ajuta la gerenerearea corpului de aceea ea este utilizata si la diverse tratamente naturiste. Prin incalzire mierea isi pierde toate calitatile de aceea se recomanda consumul in forma naturala.

Amestecul de usturoi cu miere

Amestecul de usturoi cu miere poate fi utilizat atat pentru tratament cat si pentru preventie deoarece intareste sistemul imunitar, vitaminizeaza corpul, scade colesterolul rau si tensiunea arteriala, ajuta la detoxifierea corpului de aceea este recomandat si in cazul chimioterapiei (anticancerigen). Are efect antimicrobian si antifungic de aceea ne fereste de raceli. Are efect de calmare a durerilor cauzate de osteoartrit?.

Amestecul de usturoi cu miere este foarte usor de facut, se pun cateii de usturoi intr-un borcan (zdrobite sau intregi ) si se umpla borcanul cu miere naturala. Se lasa cateva zile la macerat dupa care se consuma cate o lingurita pe stomacul gol. Se recomanda sa consumam 7 zile consecutive acest amestec pentru efectul optim.

 

autoechipat.ro
Articolul precedent
4 cheltuieli pe care nici un chirias nu ar trebui sa-l plateasca
Articolul următor
Apa cu lamaie un detoxifiant natural
pni.ro
Meniu