Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Internetul devine din ce in ce mai popular pe zi ce trece. Multe dintre activitatile comerciale clasice au fost mutate sau cel putin au corespondent in mediul online. Unul dintre exemple il constituie anuntul online. Piata de anunturi a facut saltul de la tipografii la mediul virtual intr-un timp relativ scurt.

Dezavantajul acestei treceri il reprezinta increderea exagerata a utilizatorilor in acest tip de servicii online. Inainte de a vinde sau a cumpara din anunturi online, este bine sa ne documentam asupra pericolelor la care ne expunem. Desi majoritatea utilizatorilor internetului sunt oameni cinstiti ce cauta sa incheie o tranzactie, exista si persoane rau intentionate ce incearca sa isi sporeasca veniturile prin intermediul a diverse inselatorii.

Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta sa te feresti de fraudele din anunturile online:

– Tranzactiile trebuie facute local, cu persoane din aceeasi localitate sau din imprejurimi. Intalnirea trebuie sa aibe loc intr-un loc public si daca este posibil, roaga o persoana apropiata sa te insoteasca. La achizitiile de la distanta nu vei avea posibilitatea de a verifica produsul si risti sa cumperi un produs defect sau care nu corespunde descrierii din anuntul online.

  • Nu trimite bani prin Posta, Western Union s.a. decat dupa ce ai primit si inspectat produsul cumparat.
  • In acest tip de tranzactii este bine sa iti urmezi instinctul. Daca ai urme de banuiala asupra vanzatorului, cauta in alta parte.
  • Indiferent ca vinzi sau cumperi, ofera cat mai putine date personale cu putinta. Orice informatie poate fi de folos unei persoane rau intentionate.
  • Fa-ti temele inainte de a cumpara. Cauta sa te documentezi asupra potentialelor defecte ale produsului pe care urmeaza sa il cumperi si afla ce trebuie sa verifici pentru a te feri de acestea.
  • Trebuie sa stii ca site-urile de anunturi nu se fac responsabile pentru produsele sau serviciile postate, pentru tranzactiile intre utilizatori si cu atat mai mult nu proceseaza plati online decat in ceea ce priveste serviciul de postare a anunturilor, daca este cazul.

Acestea sunt cateva dintre regulile de baza atunci cand apelam la site-uri de profil pentru a vinde sau a cumpara. Trebui sa retii ca anuntul online te poate ajuta sa inchei o afacere foarte buna, insa pentru asta trebuie sa fii foarte precaut si sa tratezi fiecare tranzactie cu maxima seriozitate.

About The Author

Related Posts