Artrita si o modalitate de abordare a tratamentului

Exista mai multe tipuri de artrita, iar acestea pot fi clasificate in mare, in doua grupe: cele care implica un proces autoimun – o tulburare a sistemului imunitar in care organismul se ataca pe sine insusi – cum ar fi artrita reumatoida, artrita psoriatica si artrita asociata lupusului sistemic si alte grupe principale de artrita, datorate uzurii, cum este osteoartrita.

Aloe vera poate fi de ajutor in toate formele de artrita datorita efectului ei antiinflamator si antialgic. Asta e valabil in mod special in tipurile datorate tulburarilor sistemului imunitar, iar in aceste cazuri are in plus un efect benefic rezultat din efectul imunomodulator al polizaharidului acemanan. Cand se treazeaza pacienti din aceasta grupa, de obicei se recomanda ca aloe vera sa fie luata impreuna cu alt inflamator natural sau continand acizi grasi omega-3. Cele doua tipuri diferite de actiuni antiinflamatoare se combina bine si reusesc sa reduca durerea si rigiditatea si prin urmare se imbunatateste mobilitatea.

In cazul in care exista un grad de uzura, ca de exemplu in osteoartrita, care afecteaza in oarecare masura multa luma trecuta de varsta de 50 de ani, efectul antiinflamator si antialgic al aloei vera poate fi de asemenea important in ameliorarea simptomelor. Oricum, in acest caz profilaxia este deosebit de importanta, mai ales la categoria oamenilor predispusi la acesta afectiune. Aici apartin mai mult femeile decat barbatii, sportivii de performanta, supraponderalii si cei ce efectueaza munca fizica grea. Oricine din grupa “de risc” ar beneficia de pe urma consumului de aloe vera, mai ales dupa varsta de 40 de ani. Dar pentru a obtine cele mai bune rezultate se dovedeste a fi combinarea aloei cu alte substante naturale, care constituie baza cartilajului. Aceste substante sunt glucozamina si metilsolfonilmetanului (MSM) continute in produsul Aloe MSM Gel.

O alta varianta de a proteja articulatiile este consumul de gel lichid de aloe vera la care se adauga condroitina, care contribuie la mentinerea vascozitatii cum este cazul produsului Forever Freedom. Principiul este urmatorul: aprovizionam organismul cu ingrediente suplimentare necesare pentru a produce produsul final, in acest caz, cartilajul.

In afara de a bea aloe vera, se pot utiliza crème pentru a frictiona zonele deosebit de sensibile de pe sau din jurul articulatiilor. Din nou, MSM este deosebit de utila ca antiinflamator, pentru ca poate penetra pielea cand este in amestec cu aloe vera.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Joc remi
Articolul următor
Top 3 costume baie in trend
pni.ro
Meniu