Asigurarile de locuinta

Asigurarea locuintei se inscrie in randul politelor cu caracter obligatoriu pe care un proprietar al unui imobil va trebui sa o incheie fie ca isi doreste sau nu asta. Astfel, pentru a putea beneficia de cea mai avantajoasa oferta de asigurare, clientii vor avea la dispozitie numeroase oferte, dar va trebui sa stie cum anume sa jongleze printre aceste asigurari si sa o aleaga apoi pe aceea pe care o va considera cea mai avantajoasa dintre toate, avantajoasa atat in ceea ce priveste pretul platit pentru ea, dar mai ales din punctul de vedere al riscurilor pe care va fi in masura sa le acopere.

Acelea dintre asigurarile standard de locuinta sunt in masura sa acopere un numar nu foarte variat de riscuri ci doar pe cele legate de producerea unor fenomene naturale cum sunt inundatiile, cutremurele sau alunecarile de teren, nu si altfel de evenimente, a caror frecventa este uneori cu mult mai mare decat  in cazul unui seism sau alt fenomen asemantor.

Sunt insa numeroase alte tipuri de asigurari cu caracter facultativ al caror pret este unul destul de mic si care in acelasi timp ar putea fi achizitionate la preturi foarte avantajoase si care vor putea sa acopere pentru un imobil riscuri foarte variate.

Astfel, o asigurare ieftina pentru case va aduce pentru proprietarul acesteia protectie si in fiecare dintre urmatoarele cazuri: trasnet, furtuna, grindina, ploaie torentiala, incendiu, explozie, caderea aparatelor de zbor, acte de vandalism sau chiar de tentativele de furt din locuinta si furtul bunurilor din locuinta.

Pretul pentru aceasta oferta de asigurare va putea fi calculat in functie de riscurile pe care fiecare persoana isi va dori sa le acopere pentru locuinta sa, insa pretul nu este niciodata unul foarte mare iar clientii vor putea beneficia de nivelul de protectie pe care si-l doresc, fara sa mai fie apoi cazul sa isi mai faca probleme din cauza acestui motiv.

Incheierea unei asigurari de case va fi  utila nu doar daca este privita din prisma obligativitatii pe care o impune, dar si pentru riscurile pe care le acopera si nivelul de protectie pe care va fi in masura sa il confere proprietarilor de locuinte care o vor incheia.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Metode de pornire o afacere
Articolul următor
Asigurarile RCA in 2012
pni.ro
Meniu