Avantajele si dezavantajele masinilor noi si ale celor second hand

dacia-loganDaca dorim sa cumparam un autoturism de familie Dacia Logan, trebuie sa vedem care sunt avantajul si dezavantajul sa cumparam una noua sau second hand. Astfel putem decide care sa fie cea mai buna alegere pentru noi.

Masina Dacia Logan noua e in avantaj psihologic fata de cea veche pentru ca ideea ca ai un lucru de prima mana si impresia pe care o faci in ochii celorlalti conteaza de multe ori, mai ales daca tii la statutul tau social si la demonstrarea valorii tale.

Masina noua are garantie din partea producatorului, orice i se intampla, asigurarile sau producatorul vor fi responsabili pentru reparatii. Pentru cei care nu dispun de cunostinte tehnice sau mecanice, acesta este avantajul principal in alegerea unei masini noi.

Cu orice masina noua se pot face linistit 2-300.000 de kilometri fara reparatii din cauza lipsei uzurii. Masinile noi moderne au multe sisteme de siguranta si rezista mai bine diferitelor tipuri de accidente.

Mai este si avantajul ca o masina noua poate fi configurata exact cum ne dorim doar ca trebuie sa asteptam cateva luni pentru livrare. Alte avantaje in cazul masinii noi sunt poluarea redusa, consumul redus si costurile de intretinere mai mici.

O masina noua are si cateva dezavantaje, de pilda, cu fiecare zi ce trece, ea isi pierde cate putin din valoare, dupa 1 an de zile, masina cea noua e deja modelul vechi, dupa doi ani vor exista probabil diferite alte versiuni ale aceluiasi model iar toate optiunile pentru care am platit in plus la cumparare, vor pierde mult din importanta, la o eventuala revanzare.

Si masina second hand are cateva avantaje, este cu mult mai ieftina fata de cea noua, te poti incadra in bugetul de care dispui, nu trebuie sa te imprumuti pentru a o cumpara, toate optiunile de care dispune masina sunt aproape gratis, sunt si costuri mai mici cu asigurarea auto.

Printre dezavantajele masinii second hand se numara lipsa garantiei din partea producatorului, desi in unele cazuri s-ar putea sa beneficiezi totusi de un rest de garantie sau de garantie data de dealer.

Un alt dezavantaj ar fi acela ca masina second hand are imediata nevoie de o verificare tehnica si mai mult ca sigur de schimbarea catorva piese si accesorii auto de baza iar in viitorul nu prea indepartat sigur va avea nevoie si de reparatii. O parte din probleme puteti elimina prin schimbarea pieselor uzate cu piese si accesorii noi ce pot fi cumparate relativ ieftin,  aflati mai mult despre asta in articolul Cumparati piese si accesorii auto de calitate.

Nu cunoastem istoricul masinii, in cazul celei second hand, nu stim incidentele in care a fost implicata. Ne supunem unui risc daca nu avem de unde sa aflam cum a fost ea intretinuta. Poate fi o masina cu multe probleme care sa ne consume o gramada de bani si la vanzare sa iesm in pierdere.

O masina deja folosita, va consuma sigur mai mult decat una noua. E mai riscant sa cumperi o masina second hand mai ales ca nu mai ai acoperirea garantiei. Ca si o concluzie, nu trebuie sa uitam ca o masina noua are costuri de depreciere mai mari si daca nu cheltuim prea mult pe reparatii si piese de schimb, atunci castigam cumparandu-ne o masina second hand. Se pierd bineinteles, avantajele psihologice si de statut social care sunt mai greu masurabile, asta pentru cei interesati de aceste aspecte.

Din cand in cand merita sa facem calcule legate de masina, dupa ce o avem de ceva timp, pentru ca analizand rezultatele putem lua decizia potrivita daca sa o vindem sau sa o mai pastram o vreme.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum structurezi un anunt pentru site de anunturi gratuite
Articolul următor
Sfaturi pentru reduce consumul cartuselor la imprimanta
pni.ro
Meniu