Baile Felix loc de relaxare

Dintre statiunile balneoclimaterice Baile Felix este cea mai mare si una dintre cele mai renumite din Romania recunoscuta chiar si peste granite. Statiunea este pozitionata in nord-vestul Romaniei la o altitudine de 140 metri si distanta de 8 km de Oradea(judetul Bihor). Apela sale termale descoperite inca din antichitate au proprietati curative izvorasc cu o temperatura de aproximativ 40 grade celsius. Apele sunt medaliate cu aur in cadrul expozitiei  mondiale a apelor ce a avut loc in anul 1896.

Turistii au inceput sa viziteze acest loc inca din secolul XVIII, dar statiunea incepe sa cunoasca o adevata  dezvoltare abea in anul 1885 cand se vor incheia lucrarile forajului de la Izvorul  Principal.In ceea ce priveste numarul de locurilor pentru cazari statiunea se afla pe locul doi dupa litoralul Marii Negre. La ora actuala statiunea reprezinta poate cel mai mare puct de interes din vestul Romaniei. Fiind un loc foarte vizitat ofertele de cazare din statiunea Baile Felix facute in mare parte de hoteluri, sunt in numar foarte mare, tarifele in sezon pornind de la 80 ron.

Nici pensiunele din Baile Felix nu se lasa mai prejos. Acestea sunt dotate cu tot ce are nevoie un turist oricat ar fi de pretentios, de la piscini pana la internet wireless. Multe dintre hoteluri si pensiune au propriile sali de tratament. Cel mai important interes al turistilor il reprezinta baza de tratament  moderna ce va pune la dispozitie la serie de procedure ca kinetoterapie si hidrokinetoterapie, masaje, magnetoterapie, electroterapie si multe altele. Aici puteti gasi si o sauna.

Cei ce vin la Baile Felix sunt interesati sa vada  Pestera Ursilior(descoperita in 75), dar si alte aobiective turistice cum ar fi strandurile cu apa termala, Capela de Haieu construita in evul mediu  si rabilitata in 1977. Biserica de lemn din Brusturi ridicata in anul 1785 pe locul altei biserici mai vechi. In centu statiunii se afla lacul cu nuferi (nufarul fiind simbolul statiunii) poate cel mai vizitat de toti turistii datorita pozitionarii acestuia in statiune.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Optimizare SEO
Articolul următor
Scurt istoric despre imbracamintea de ieri si azi
pni.ro
Meniu