Beneficiile directoarelor de articole

Discutam zilele astea cu un amic despre cele mai eficiente metode de a obtine backlink-uri de calitate mai sunt la noi pe .ro. Pana acum, din ce-am observat, la noi ce mai mult sunt folosite comentariile pe bloguri, ca sursa de a obtine backlink-uri dofollow. Exista cateva zeci de astfel de bloguri dofollow la noi pe .ro, unele dintre ele chiar accepta si keyword in loc de nume, insa totusi am ajuns la concluzia ca in ultima perioada, google nu mai ofera o valoare asa mare acestui tip de backlink.

Asta este valabil nu numai la noi pe .ro, ci si pe .com. Deoarece s-a mers foarte departe cu spam-ul prin comentarii, sunt bloguri care au postari cu zeci sau chiar sute de comentarii, ori o pagina cu sute de link-uri externe nu numai ca nu ofera un foarte mare beneficiu SEO, ci din contra, seamana cu un link farm si poate conduce chiar la penalizarea site-urilor spre care are link-uri. Ma rog, nici google nu penalizeaza site-urile asa usor, pt ca daca ar fi asa, atunci fiecare s-ar apuca sa puna link-uri spre competitori si toti ar fi penalizati.

Insa foarte multi link builderi trec cu vederea o metoda foarte buna de a obtine backlink-uri dofollow de calitate, si anume scrierea de articole si postarea lor in directoare de articole. La noi pe .ro aceasta metoda este una destul de noua, insa am testat-o si pot spune ca este destul de  eficienta in comparatie cu alte metode.

Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, un director de articole este un site care iti permite sa iti adaugi gratuit articolul tau, despre orice topic doresti tu, iar in cadrul acestui articol poti pune 1, 2 sau 3 link-uri spre site-urile tale, depinde de director. Am vazut ca sunt destul de multe directoare care accepta chiar si 3 backlink-uri.

Avantajul folosirii acestei metode este ca vei obtine backlink-uri de calitate, acestea fiind contextuale, cu anchor text-ul pe care-l doresti tu, aflandu-se pe o pagina f relevanta cu ceea ce doresti tu sa promovezi. Practic, daca directorul in care iti publici articolul ar avea o reputatie mare, acestea sunt printre cele mai bune backlink-uri pe care le poti obtine gratuit si destul de usor zic eu. Asa ca nu mai astepta, foloseste article marketingul pentru a-ti promova afacerea.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Produse naturiste Calivita
Articolul următor
Dezvoltarea personala – cheia unui viitor luminos
pni.ro
Meniu