Boilere electrice – de ce bine sa le ai

Orice gospodarie are deja un sistem prin care ii este asigurata apa calda si caldura. Insa de cele mai multe ori, un boiler electric se poate dovedi a fi solutia ideala pentru a obtine apa calda menajera la orice ora si mai ales la debitul pe care il doresti. Mai multe avantaje vei afla din acest articol.

Energia consumata
Consumul de curent al unui boiler electric este mult mai mic fata de confortul pe care acesta il presupune. Apa calda curenta pentru unii inca este un lux, in special pentru cei care sunt inca racordati la sistemul central de incalzire. Consumul de energie pe care il face un boiler electric este in medie de 5 kW, insa exista si boilere care au functia de micsorare a nivelului de curent electric consumat, astfel ca vei putea ajunge la un consum de 2-3 kW.

Longevitate
Durata de viata a unui boiler electric este destul de mare, ceea ce inseamna ca te poti baza pe el pentru ani multi. Chiar daca in timp, unele piese se pot uza, in functie de cat de mult il folosesti, acestea pot fi inlocuite fara prea multa dificultate, iar boilerul va functiona fara probleme pentru o alta perioada de timp destul de indelungata.

Cost de achizitie
Pentru ca vorbim de un sistem destul de simplu, care functioneaza pe baza de curent electric, trebuie stiut faptul ca boilere electrice au preturi destul de mici tocmai pentru ca si dimensiunile acestora sunt destul de mici, astfel incat sa se poata integra cu usurinta in bai sau bucatarii micute. Pretul unui boiler electric care sa dureze cativa ani buni, poate incepe de la 170.

Siguranta
Un alt avantaj deosebit de important pentru tine si familia ta se refera la siguranta pe care o au boilerele electrice. Tocmai pentru ca folosesc un combustibil care nu prezinta riscuri de inflamabilitate si boilerele electrice sunt aparate destul de sigure. Mai mult decat atat, nu au nevoie de personal special autorizat pentru a fi instalate, insa este bine totusi  ca instalarea sa fie facuta cu multa grija pentru ca boilerul sa functioneze la parametrii normali.

Concluzii
Chiar daca nu are o putere foarte mare, un boiler electric se poate dovedi a fi o investitie de termen lung destul de utila, deoarece poate suplimenta efortul unei centrale termice, sau poate te poate ajuta te folosesti de sistemul centralizat de incalzire si nu poti avea apa calda oricand doresti. Poti alege dintr-o multitudine de boilere electrice astfel incat sa obtii produsul care iti place cel mai mult.

autoechipat.ro
Articolul precedent
5 idei si stiluri de decorare casa
Articolul următor
Garfield in jocuri online
pni.ro
Meniu