Bona, pro sau contra?

Prin definitie, bona este o persoana specializata in cresterea unui copil, care la randul sau se ataseaza de ea.

Traim intr-o lume galopanta, in care  nu avem timp nici sa respiram. Mereu este binevenit un ajutor in educatia copilului . Chiar daca copilul are doi parinti, este de multe ori neglijat. Exista persoane care isi incredinteaza copiii bunicilor, insa, de cele mai multe ori acestia sunt fie prea batrani, fie nu au rabdare, sau nu se pricep deloc sa le ofere copiilor din ziua de azi o educatie corespunzatoare, dupa normele impuse in lumea contemporana.

Asadar, o bona ne poate scoate din impas chiar daca numai cateva ore pe zi lipsim de langa copil. De cele mai multe ori copilul se ataseaza de aceasta persoana si o considera membra a familiei. Faptul ca copilul se intelege bine cu bona este un plus, pentru ca incepe sa aibe incredere in cineva apropiat caruia ii poate spune tot ce are pe suflet, inclusive micile secrete nevinovate.

Copiii care au bone, poate sunt mai rasfatati, dar sunt bine educati. Pe de alta parte, copiii care nu au avut nicio bona si au fost lasati acasa sa se descurce singuri, cu “cheia la gat”  devin mult mai responsabili si independenti, astfel pot sa se descurce mai usor in viata. Ramanand acasa singuri, feriti de obiectele periculoase, pot sta linistiti sa se joace sau sa faca mici experimente dezasambland sau “reparand” diferite obiecte. Toate aceste lucruri il ajuta sa devina mult mai creativi si inteligenti. Bineinteles, daca copilul este mic si nu are nici macar doi sau trei ani impliniti, este recomandat sa stea fie cu o bona, fie dat la o cresa care-I ofera conditii foarte bune.

Parintii sunt cei care decid in grija cui isi lasa copilul pentru ca este responsabilitatea lor sa le ofere micutilor tot ce este mai bun.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Castelul Corvinilor Hunedoara
Articolul următor
Afacerea spatii comerciale
pni.ro
Meniu