Bucurestenii mai interesati de case de inchiriat decat de apartamente

In anul ce tocmai a trecut, cererea pentru case de inchiriat a crescut semnificativ in Bucuresti, semn ca tot mai multi bucuresteni apreciaza linistea, intimitatea si confortul ofertit de o casa in detrimentul unui apartament.

Pretul inchirierii unei case este de regula mai mare decat in cazul apartamentelor, depinzand de zona in care sunt situate, precum si de: structura de rezistenta a casei, calitatea finisajelor, gradul de izolare termica si fonica, aspectul si calitatea mobilierului, vecinatatile casei, mergand pana la existenta unei piscine. In principiu, oferta de case de inchiriat in Bucuresti concureaza cu oferta de apartamente in cazul chiriasilor cu familii numeroase, care isi doresc mai multe camere pentru locuinta lor si implicit, mai mult spatiu. De asemenea, printre cei care doresc inchirierea de case in Bucuresti se numara si firme, care isi desfasoara activitatea in case situate in zone centrale, asta in detrimentul cladirilor de birouri din capitala.

Zonele in care bucurestenii aleg sa inchirieze case  sunt: Pipera, Lacul Tei, Herastrau, Aviatorilor, Primaverii asta in cazul zonelor considerate cele mai bune, din centrul si nordul Bucurestiului. Volumul cel mai mare este insa in zonele din sud si est, unde pretul chiriilor este ceva mai mic, casele din acele zone nebeneficiind de aceleasi dotari din zonele enumerate anterior.

Agentia imobiliara Regatta din Bucuresti spune ca aceasta tendinta de crestere a cererii de case de inchiriat este o tendinta normala, bucurestenii orientandu-se catre case pentru a scapa de agitatia urbana din capitala. Se pare ca si agentiile imobiliare din Bucuresti s-au pliat pe noua tendinta, creandu-si departamente specializate pentru inchirierile de case, estimand astfel o continuare a trendului de crestere inregistrat in ultima perioada.

In concluzie, inchirierea de case in Bucuresti este o piata in crestere, estimandu-se o crestere si pentru anul 2014, bucurestenii incepand sa aprecieze plusul de intimitate si de confort pe care il poate conferii inchirierea unei case.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Despre Mercedes-Benz AMG Vision GT, vedeta jocului Gran Turismo 6
Articolul următor
Piese si accesorii auto online
pni.ro
Meniu