Bulgaria 12 luni pe an de vacanta!

Bulgaria are un peisaj vast si divers, de la varfuri acoperite de zapada in sud pana la Muntii Balcani in centrul si pe coasta Marii Negre. Bulgaria ofera cu adevarat ceva pentru toata lumea, cu statiuni de ski foarte frumoase pe timpul iernii si fabuloasele statiuni de pe litoral in timpul verii. Am scris in continuare o serie de activitati pentru a va ocupa timpul in Bulgaria din ianuarie pana in decembrie.

Ianuarie este in general  inceputul sezonului de ski in Bulgaria, in cele mai populare statiuni cum ar fi: Bansko, Borovets si Pamporovo. Vizitati ruinele romane si baile termale de la Rimski Termin in februarie, considerate a fi cea importanta descoperire vechie din Bulgaria. Ruinele unor ziduri inalte, vestiare, grupuri sanitare si Sali de joc inca exista. Padurea Pietrificata, cunoscuta de asemenea si sub numele de Pobiti Kamani sunt perfect de vizitat in luna martie, aceste facand si parte din Patrimoniul Mondial. Situat intre Varna si Sofia aceste formatiuni de roci naturale asezate intr-un fel de desert, au o flora si o fauna foarte specifica pe care foarte multi o apreciaza.

Cu trei Parcuri Nationale dintre care puteti alege, Bulgaria este momentul perfect pentru a explora Pirin, Rila din Balcani. Ati putea fi chiar in masura sa vedeti acolo un urs brun, lup sau cerb. Puteti vizita in Bulgaria unul din cele 600 de izvoare minerale naturale, in iunie. Bulgaria este bine cunoscuta pentru oferirea de tratamente naturale si terapeutice, cu spa-uri si bai situate in multe orase din tara. Chernata Skala sau Black Rock nu este de ratat in luna iulie. Un  amestec de roci, paduri de stejar, arbusti si pasuni face din aceste locuri un refugiu pitoresc.

In timpul vacantei de vara in luna august, Nessebar este o statiune plina de viata pe litoral. Combinatia de farmec de coasta si ruinele bine conservate asigura ca toata lumea va avea parte de distractie aici. Urmati unul din multele trasee prin Muntii Balcani in septembrie, incercati fie sa inchiriati o masina sau daca nu puteti alege unele dintre traseele potrivite pentru calareti. Assenova Krepost este un loc ce trebuie vizitat in octombrie. Cetatea Medievala situata adanc in Muntii Rodopi ofera vederi minunate.  In noiembrie puteti conduce in jurul la Plovidv, unde exista diverse case din secolul al 19-lea, ruine romane si un amfiteatru roman care este inca in uz.

Decembrie in Bulgaria este un adevarat festin, vizitati una din pietele de Craciun de la Sofia unde se respecta foarte multe traditii de Craciun. Asadar exista o gama larga de activitati pe care le puteti face pe parcursul intregului an, indiferent de ce luna este vorba. Insa in principal Bulgaria este cunoscuta pentru litoral asadar cine isi doreste o vacanta Bulgaria va cauta cel mai probabil oferte litoral Bulgaria 2012

autoechipat.ro
Articolul precedent
Ce sunt luminile de conducere
Articolul următor
Vacanta la Cluj-Napoca
pni.ro
Meniu