Bulgaria, intre traditie si spiritualitate

Bulgaria este o tara cu o traditie frumoasa si care joaca un rol importanta in cultura europeana, iar prin urmare este necesar sa-i afli macar cate putin din tainele sale atat timp cat te consideri un cetatean european cu o minima baza culturala. 

Din punct de vedere religios, statul bulgar este crestin-ortodox, astfel ca odata ajuns aici poti vizita o sumedenie de obiective turistice ce sunt in stransa legatura cu religia. Bisericile si manastirile vechi sunt deosebit de frumoase si interesante prin arhitectura lor specifica zonei, iar fotografiile pe care le poti obtine vorbesc de la sine. Spre exemplu, una dintre cele mai vechi biserici din intreaga tara este Sf. Sofia construita la jumatatea secolului VI in orasul cu acelasi nume. De-a lungul timpului a suferit pagube importante, insa de fiecare data a fost reconstruita pentru ca astazi sa ocupe un loc importanta in lista patrimoniului UNESCO alaturi de alte constructii impresionante din tara.

Martisorul este o zi marcanta pentru Bulgaria si se sarbatoreste in aceiasi zi de 1 Martie. Legenda spune ca in anul 681 un mare conducator a fost instiintat de moartea fratelui sau prin intermediul unui porumbel calator care purta la picior un fir alb, iar alaturi un fir inrosit de sangele celui ucis in lupta. Daca faci o scurta analiza si comparatie iti vei da seama ca aceasta poveste este asemenatoare cu multe altele, insa un fir de adevar singur a existat, dar s-a pierdut in negura istoriei.

Daca vorbim despre festivaluri, atunci tara vecina nu duce lipsuri. Zilele Neptunului, Apolonia precum si multe alte evenimente locale specifice fiecarei regiuni nu fac altceva decat sa sporeasca interesul unui turist si sa ajute la progresia turismului bulgaresc.

Manancarea bulgareasca are la baza un meniu european, astfel ca alimentele precum lapte, fasole, carne, rosii sau cartofi sunt importante in orice fel de masa. Kebapcheta este asemenator intr-o oarecare masura cu cel turcesc si consta in roluri de carne tocata cu un gust deosebit. Cine a gustat vreodata supa turceasca tarator care este servita la rece in timpul verii stie ca gustul specific nu poate fi intalnit decat aici, asadar daca vrei sa experimentezi o bucatarie fascinanta, atunci Bulgaria este locul potrivit.

Bauturile cele mai populare sunt reprezentate de vin si rakia. Tara vecina are o traditie indelungata in productia vinului, iar astazi este unul dintre principalii exportatori la nivel international. Gustul deosebit este dat atat de grija acordata strugurilor, cat si de tehnici traditionale de prelucrare ulterioara. Rakia ar putea fi comparata cu rachiul romanesc, deoarece este o bautura spirtuoasa foarte populara printre bulgari si printre turisti totodata. Sa ajungi in Bulgaria si sa nu gusti din Rakia este pacat, deoarece nu stii cand te vei mai intalni cu o asemenea ocazie.

Acestea fiind zise sper ca te-am convins ca in urmatoarea vacanta pe care ti-ai programat-o sa treci si prin Bulgaria pentru ca frumusetile naturale, traditia si cultura nu pot fi descrise in cuvinte, cu atat mai putin intr-un scurt articol precum cel pe care tocmai l-ai citit.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Carucioare speciale pentru gemeni
Articolul următor
Haine si costume elegante pentru petrecerea de Craciun
pni.ro
Meniu