Busteni, statiune si oras

Busteni, statiune si oras fondat in secolul al XVII-lea situat in muntenia la doar 135 km de capitala Romaniei. Altitudinea medie a acestei statiuni este de circa 850m cu o populatie de 10.500 de locuitori. Este vizitata anual de foarte multi turisti pentru peisajele si istoria fabuloasa cat si pentru pentru cele mai bune oferte de vacanta din zona. In perioada primului razboi mondial aceasta statiune a fost distrusa din cauza ocupatiilor austriece din 1783. Popularizarea acestui oras incepe in anul 1793 cu prijlejul construiri primei case din zona.

La aceste constructii au luat parte Nita Enache si Vasile Dragus care au ales valea Alba pentru construirea primelor case. In 1846 pentru legarea Predealului de Campina se construieste prima sosea din zona iar numai dupa 30 de ani se instaleaza si o cale ferata. Aceasta avea sa usureze circulatia in zona ce-a ce a dus la modernizarea orasului. Cu ajutorul casei regale s-au construit mai multe instituti printre care primei biserici din zona in 1882. Mai tarziu in 1887 se construieste prima scoala iar la putin timp fabrica de hartie iar cu aceste prilej economia orasului creste. In acei ani nu era cunoscut ca oras fiind catun al comunei Predeal, abia mai tarziu avea sa devina localitate.

Busteni este cunoscut azi ca si Parc National si detine foarte multe monumente atractive turistilor. Printre ele se numara Babele, Cascada Urlatoare, Sfinxul din Bucegi, Grupul Batranilor si Poiana Crucii care este tot Parc National.

Accesul dintre Busteni si Babele este facut cu ajutorul unei telecabine, construirea acestei telecabine a inceput in anul 1973 si este terminata in 1978. Una dintre principalele surse de venit ale localnicilor este turismul. Ei ofera cazare la mici preturi cu posibile oferte all inclusive pentru buzunarul fiecarui turist. Sejurul din aceasta statiune poate fi foarte placut pentru linistea si relaxarea de care puteti avea parte in aceasta zona. Localnici sunt foarte primitori si trateaza fiecare client cu aceasi apreciare chiar daca sunt straini.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Optimizare SEO pentru pagini web
Articolul următor
Fobia de dentist motiv pentru evitarea consultatiilor dentare
pni.ro
Meniu