Calatoriile in America de Sud

America de Sud are cateva din minunile lumii. Pe acest continent se afla cinci dintre cele mai  populare destinatii de vacanta: Patagonia, Salar de Uyuni, Machu Picchu, lacul Titicaca si Insulele Galapagos. Pasionatii de calatirii din toata lumea se inghesuie pentru a vedea aceste puncte turistice din SUA si au un motiv bun.

Dar inainte de a impacheta si a cauta oferte SUA si pentru a pleca ar trebui sa stiti inainte unele lucruri.

Planificati-va itinerariul. America de Sud este un continent foarte mare si poate deveni destul de coplesitoare, daca nu stiti exact unde vreti sa mergeti. Incercati sa mergeti la o agentie de turism, daca este posibil – acestia va pot simplifica foarte mult pregatirile pentru calatorie, permitandu-va astfel sa vizitati cat mai multe locuri intr-un timp cat mai mic. Daca totusi doriti sa va planificati calatoria pe cont propriu, desi, apoi alegeti destinatiile dumneavoastra, in functie de interesele dumneavoastra, chiar si competente lingvistice.

Nu rezervati drumetii in aer liber daca nu sunteti genul care face asa ceva sau in cazul in care medicul dumneavoastra nu crede ca este sigur pentru dumneavoastra de a merge. De asemenea, asigurati-va ca pentru a traversa numai provinciile interioare, daca intelegeti cel putin limba spaniola. Foarte putini oameni din regiunile interioare ale Americii de Sud vorbesc limba engleza, si este posibil sa nu va intelegeti in traducere.

Luati documentele de calatorie in ordine. Fiecare tara din oferte America de Sud are diferite cerinte de viza, precul si termenul limita pentru cele care variaza de asemenea. Puteti intreba despre acestea direct de la ambasada sau consulatul tarii din America pe care intentionati sa o vizitati. Inregistrati-va la Departamentul de Stat, mai ales daca aveti de gand sa stati intr-un singur loc mai mult de cateva saptamani, sau intr-o zona in care comunicatiile sunt sarace.

Cum puteti face acest lucru? Este destul de simplu, vizitati siteul lor si cautati in catalog itinerariul dumneavoastra. Daca uitati sa faceti acest lucru in timp ce sunteti inca in SUA, mergeti la ambasada SUA din tara pe care o vizitati, de indata ce ajungeti acolo.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Iluminarea in timpul mersului cu faruri si proiectoare ceata a carosabilului
Articolul următor
Piata imobiliara pentru anul 2012
pni.ro
Meniu