Calculatoarele second hand, o posibilitate pentru startup-urile cu buget limitat

Suntem tentati sa credem ca, pentru un startup sau pentru pur si simpla amenajare a unui spatiu de lucru pentru un freelancer e nevoie de echipamente super scumpe, implicit de niste investitii pe masura. Nimic mai fals! Au demonstrat-o oameni ca Jeremy Shoemoney, Neil Patel si altii (chiar si din Romania, din cunostiintele personale) ca se poate pleca de jos, cu un pic de know-how si cu echipament nu foarte scump.

De exemplu, in prima faza, se pot folosi calculatoare si accesorii periferice second hand. Intrucat ele ruleaza ca si cum ar fi noi, fiind garantate in acest sens de catre comercianti, astfel de calculatoare sunt o investitie buna pentru cei care vor sa se apuce de freelancing, dar care au buget limitat. A nu se pune semnul de egal intre calculatoare la mana a doua si produse invechite sau de proasta calitate. Din contra, in ultimul timp, multe dintre magazine vand laptop-uri refurbished, calculatoare second hand dual core si multe alte produse de ultima generatie la un pret substantial redus fata de cel obisnuit, de retail, pentru a compensa faptul ca respectivele produse au fost pentru scurt timp folosite de catre altcineva.

Ulterior, pe masura ce freelancerii capata mai multa experienta si mai multe cunostiinte, implicit lucreaza pe mai multi bani, se poate face upgrade catre sisteme mai performante, fara pareri de rau pentru investitia initiala. In fond, in conditiile in care la momentul upgrade-ului calculatorul initial cumparat este in stare buna, el poate fi revandut, astfel incat o parte dintre bani sa fie recuperati. La fel se poate face si cu componentele periferice, inclusiv cu imprimantele si scanner-ele sau chiar si faxurile. In cazul ultimelor, chiar daca din ce in ce mai putine firme folosesc faxul, intotdeauna se vor gasi cumparatori, fie din vorba in vorba, fie pe Internet.

 

autoechipat.ro
Articolul precedent
Prea ocupate pentru shopping? Cumparati lenjerie online!
Articolul următor
Tot ce trebuie sa stiti despre renovari
pni.ro
Meniu