Care este cea mai buna metoda de epilare?

Procesul de indepartare a parului nedorit de pe diferite zone ale corpului se efectueaza de zeci de ani. Acest lucru s-a realizat din mai multe motive, de la o credinta impusa de o anumita religie, pana la scopuri medicale. Chiar daca indepartarea parului cu lama de ras este cea mai cunoscuta metoda, exista altele care ofera rezultate temporare si chiar  permanente.

La fel de populara printre femei, a devenit si epilarea cu ceara, care este mult mai eficienta decat folosirea lamei de ras, care poate rani si irita pielea. Specialistii spun ca  aceasta metoda este una temporara, deoarece nu distruge definitiv foliculiide par. Rezultatele epilarii cu ceara sunt eficiente, deoarece dureaza pana la 8 saptamani, in comparatie cu lama de ras, ale carei rezultate dureaza doar cateva zile.

Aceasta tehnica de epilare poate fi efectuata pe mai multe parti ale corpului, fara a afecta pielea din acea zona. Pe langa partile comune, ca de exemplu: picioare, piept, spate, brate, aceasta metoda poate fi aplicata si sprancenelor, barbiei si zonei inghinale, insa pe aceste zone, este bine sa merge-ti la un specialist.

Femeile prefera acest tip de epilare, deoarece kiturile de epilare, care contin ceara, benzi si incalzitor ceara , sunt accesibile ca pret si usor de utilizat. Multe femei au declarat ca dupa indepartarea parului nedorit cu ceara, pielea a ramas mult mai moale si mai neteda, decat de obicei.

Singurul dezavantaj al acestei metode este durerea care se simte in timpul procedeului si dupa. Cu toate acestea, durerea dispare, de obicei, dupa cateva momente de la fiecare banda smulsa.
Cu toate acestea, daca  te hotarasti sa apelezi la epilarea cu ceara, primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa-ti cumperi un epilator cu ceara , deoarece timpul de epilare va fi mult mai scurt, iar metoda mai igienica.Poti folosi si un inhibitor de par, pe care sa-l aplici dupa procedura, deoarece incetineste cresterea parului. Iar, ca la orice tratament, este bine sa incercati sa epilati o mica parte a corpului, pentru a vedea cum reactioneaza aceasta. In general, epilarea cu ceara nu ar trebui sa afecteze pielea, daca este facuta corect.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa scapi de parul gras
Articolul următor
Recapata-ti increderea in tine folosind cosmetice de intinerire
pni.ro
Meniu