Care este momentul tau preferat in istoria modei?

Toata lumea are un moment favorit in toata istoria modei, chiar daca nu a fost acolo sa surprinda cat mai bine acea clipa. Este important sa-ti alegi un moment sau sa-l descoperi, pentru ca acel moment iti va influenta enorm stilul tau actual si iti va aduce o nota de unicitate, chiar daca esti adepta noutatii si esti la curent cu tot ceea ce este acum la moda. Fie ca vorbim despre o intreaga perioada sau de un anumit moment – o lansare sau un catwalk – acesta cu siguranta va decide abordarea ta de acum si se va transforma usor in sursa ta de inspiratie. Nu este vorba numai despre hainele care se purtau atunci, ci despre intreaga atmosfera si culoare a acelei epoci.

Momentul meu preferat se regaseste in anii `20. Energia, nebunia si libertatea acelor ani sunt smulse parca dintr-o poveste, dar exista si astazi in acest ritm frapant si dinamic in care traim. Intreaga atmosfera scaldata in note de jazz ma copleseste de fiecare data cand ma gandesc la acei ani. Minunatele rochii elegante incarcate de paiete aratau sublim pe ringul de dans si iti creau o pofta nebuna de miscare si de a te lasa in voia saxofonistului. Manusile lungi si bentita pentru cap impodobita cu pene sau bijuterii teseau o alura senzuala, amintind totodata si de La Belle Epoque.

Avand in vedere si contextul social, eliberarea de Primul Razboi Mondial, lumea a
ravnit mult prea mult la libertate, pentru a nu se bucura acum din plin de ea. Exista o fericire constanta si o continua stare de beatitudine. Iar, femeile au inceput sa renunte la inhibitii si sa-si ocupe locul potrivit in societate. Au inceput sa poarte rochii de ocazie cat mai scurte si cat mai lejere, renuntand la incorsetarea din trecut. Anii `20 au influentat mult moda in general, provocand o avalansa de schimbari, iar pentru mine raman o sursa puternica de inspiratie. Asadar, care e momentul tau preferat din istoria modei?

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cerceii, eternele accesorii ale femeilor
Articolul următor
Inovatii la oglinda retrovizoare
pni.ro
Meniu