Cartile si dezvoltarea imaginatiei copiilor

Cititul de la o varsta frageda poate avea o contributie semnificativa in ceea ce priveste dezvoltarea capacitatii copiilor de a intelege si invata cuvinte noi, de a pronunta corect cuvintele, dar si de a-si dezvolta atentia si memoria. In plus, lectura poate ajuta si la dezvoltarea imaginatiei, a creativitatii, dar si a abilitatilor de comunicare. Totusi, in zilele noastre copiii sunt din ce in ce mai atrasi de televiziune, internet si console de jocuri, astfel incat lectura poate fi privita ca o activitate plictisitoare.

Din aceasta cauza, este recomandat ca parintii sa inceapa sa citeasca propriilor copii inca din momentul nasterii, alegand pentru inceput carti de povesti cu un numar redus de pagini si cuvinte, care se bazeaza mai degraba pe imagini, acestea fiind mai potrivite pentru a atrage atentia celor mici si pentru a-i mentine interesati si atenti la lectura. Copiii mici sunt linistiti in general de vocea parintilor, astfel incat puteti alege sa cititi impreuna inainte de culcare, transformand astfel lectura intr-o rutina zilnica.

Libraria online Bookia.ro iti vine in ajutor cu colectia de carti de povesti pentru copii, acestea fiind selectate special pentru a asigura o interactivitate cat mai ridicata intre parinte si copil. Pentru a stimula interesul celor mici pentru lectura, parintii trebuie sa incerce sa ii implice cat mai mult si sa le inspire sentimentul ca lectura este o activitate placuta si benefica. De exemplu, copii ar trebui sa fie rugati sa identifice personajele din poveste, obiectele pe care le folosesc, dar si sa fie incurajati sa isi imagineze cum va decurge povestea in continuare, contribuind astfel la dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii. Este foarte important de asemenea sa tineti cont si de preferintele copiilor. Astfel, este recomandat sa alegeti impreuna cartile pe care le veti citi, deoarece impunerea anumitor carti poate transforma lectura intr-o activitate neplacuta pentru cei mici.

Colectia de carti de colorat disponibila pe Bookia.ro poate contribui de asemenea la stimularea imaginatiei si creativitatii celor mici, acestia avand posibilitatea de a-si imagina cum ar trebui sa arate personajele care trebuie colorate si de a alege si combina culorile in moduri cat mai creative. La inceput copiii pot fi indrumati in ceea ce priveste alegerea si combinarea culorilor si felicitati de fiecare data cand reusesc sa termine de colorat un desen.

In acest fel, in momentul in care vor incepe scoala, copiii vor avea abilitati de comunicare dezvoltate, vor intampina dificultati mai putine in procesul de invatare, si vor avea o imaginatie mai bogata.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum ma ajuta gazduirea pentru sediu social la avocat
Articolul următor
Care sunt avantajele unei florarii online?
pni.ro
Meniu