Cartile si jocurile de colorat

Cartile de colorat sunt utilizate pe o scara foarte larga in scolarizarea si educarea copiilor mici. Unul dintre motivele pentru care acest fenomen a luat amploare in ultimul timp fiind interesul copiilor in primul rand pentru cartile de colorat si apoi pentru alte metode de invatare, precizand totusi faptul ca metodele de invatare pentru cei mici pot fi mult mai usoare prin expunerea unor imagini decat prin memorarea unor cuvinte.

Aceste carti au aplicatii mult mai largi in domeniul educatiei mai ales catre grupuri tinta care nu vorbesc si  nu inteleg limba primara de comunicare sau predare, spre exemplu in Africa o tara care a devenit dealungul timpului un teritoriu dorit de toate marile puteri, neinvestindu-se prea mult in educatie ci doar cu mari eforturi in unele zone sigure unde nu sunt conflicte militare.

Cea mai mare productie de acest gen de carti a fost cunoscuta prin anii 1980, atunci cand o multime de editori si producatori si-au dat concurenta pentru a scoate pe piata carti chiar pentru absolvire unde desenele reprezentau corpul omenesc in domeniul Anatomiei sau plante in domeniul Biologie. In prezent cartile de colorat au aparut si pe internet sub forma de jocuri de colorat, acestea fiind gratuite si mai usor de accesat, copiii sau parintii copiilor nemaifiind nevoiti sa plateasca pentru creioane, carti sau reviste pentru colorat.

Totusi experienta pe viu de a colora sau o desena o carte de colrat sau de desenat nu se compara cu cea de pe internet. O multime de website-uri isi dau concurenta prezentand colectii numeroase de jocuri de colorat care mai de care mai atragatoare in felul si prezentarea lor prin acestea enumerandu-se si www.jocuridecolorat.ro unde cei mici gasesc un refugiu placut relaxandu-se si totodata acumuland cunostinte despre diferite obiecte si lucruri din lumea reala.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Ce este un scaun auto cu isofix si ce avantaje are
Articolul următor
Alege sa fii sanatos cu medicina naturista
pni.ro
Meniu