Casa de comenzi

Adaptarea la o lume moderna presupune schimbari de substanta, schimbari care ne vor afecta, si pe care trebuie sa le acceptam. Este destul de greu sa iti schimbi propriile obiceiuri, felul de a fi si in general, tot ceea ce priveste propria persoana, dar cine nu se adapteaza va suferi pe termen lung.
Una dintre aceste schimbari obligatorii de viziune si comportament priveste felul in care suntem dispusi sa facem absolut orice pentru a ne rezolva singuri problemele, fara sa apelam la nimeni altcineva, dintr-o idee preconceputa ca numai tu lucrezi cu grija atunci cand e vorba de lucrurile tale, dar si din intentia de a face economii.
Ambele sunt nefondate si la o analiza mai atenta se dovedesc false. Intr-o lume moderna fiecare are o specializare ingusta si tocmai pentru ca se ocupa numai de asta, o face foarte bine si cu rezultate cat se poate de bune. De ce sa ne scurtam singuri pantalonii tocmai cumparati si care sunt prea lungi, cand stim bine ca ne ia mai mult de o ora si nici nu va iesi cum trebuie ?! Nu este mai simplu sa-i ducem la croitorie? Munca efectiva se va incheia intr-un timp record (din punctul de vedere al unui necunoscator) si tivul nu se va desface cat va rezista perechea de pantaloni. In plus asa functioneaza economia: costul muncii respective pune in miscare un intreg lant economic, pe cale de consecinta – banii intrati in buzunarul croitorului vor fi cheltuiti pe altceva, sa spunem reparatii la masina, si tot asa.
Un alt domeniu in care putem “externaliza” serviciile, este curatenia. O menajera va face o treaba mai buna decat noi, in acelasi timp permitandu-ne sa ne ocupam serios de sarcinile noastre de serviciu. Sau aprovizionarea, alta obligatie care ne rapeste foarte mult timp. Apeland la o casa de comenzi, vom elimina din ecuatie cumparaturile care nu necesita atentia noastra speciala, articolele de prima necesitate: produse de curatenie si detergenti, apa minerala si plata, cafea, zahar si ulei, etc. Chiar si articole de birotica si papetarie pot fi achizitionate in acest mod, ceea ce constituie o solutie si pentru firme. Fiindca livrarea se face direct la adresa noastra, fara costuri suplimentare, ceea ce rezulta per ansamblu o economie de timp dar si de bani prin eliminarea costului transportului.
Eficienta presupune adaptarea la o lume noua, in care totul se misca din ce in ce mai repede, iar orice solutie prin care castigam timp, trebuie adoptata.
autoechipat.ro
Articolul precedent
Hai sa facem curatenie
Articolul următor
Cele mai bune locuri pentru o vacanta all inclusive in Bulgaria
pni.ro
Meniu