Case de marcat fiscale

S-a mai discutat despre case de marcat si se va mai discuta. Este un subiect mereu deschis.  Aceasta piata a caselor de marcat este intr-o permanenta schimbare. Schimbarile sunt , pe de o parte, generate de modificarile legislative, iar pe de alta parte sunt generate de nevoile intreprinzatorilor. Daca acum 10 ani casele de marcat erau vandute doar ca simple aparate, acum din ce in ce mai mult posesorii de afaceri au inceput sa reconsidere utilitatea acestor aparate si le doresc integrate in sisteme fiscale complexe care sa le poate asigura administrarea pentru unul sau mai multe puncte de vanzare. Se doreste gestionarea eficienta a vanzarilor si a stocurilor, eliminarea pierderilor cauzate de erorile umane sau a furturilor, altfel spus, un control total al activitatii.

Solutiile software dedicate care indeplinesc aceste cerinte trebuie alese cu mare grija si este indicat sa poata asigura emiterea de bonuri fiscale direct pe casele de marcat, sa poata utiliza corect codurile de bare , sa poata citi direct greutatea de la un cantar electronic , etc. Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie urmarit este ca solutia fiscala sa fie una testata si functionala, eventual cereti referinte despre ceea ce vi se ofera si vizitati un magazin care utilizeaza o astfel de solutie fiscala ( compusa din aparatura hardware, software de gestiune –  vanzare , casa de marcat fiscala , cantar electronic, cititor coduri de bare ). Un alt aspect care nu trebuie neglijat este daca producatorul software-lui dezvolta in permanenta soft-ul si rezolva problemele software aparute in teren. O lipsa de reactie din partea producatorului de software arata gradul in care este preocupat de dezvoltarea aplicatiei propusa de el.

O alta recomandare este ca solutia fiscala completa sa fie achizitionata de la un singur furnizor ( casa de marcat fiscala, aplicatie software, unitati PC, cantare electronice, cititoare coduri de bare ). De ce aceste lucru? Mai mult ca sigur ca dvs. ca administrator al unui magazin nu veti angaja personal dedicat pentru intretinerea si rezolvarea rapida a problemelor care apar in exploatarea unui sistem fiscal. Orice problema aparuta si nerezolvata la timp poate intrerupe activitatea pe diferite perioade de timp. Orice intrerupere poate insemna pierderi.  Nu orice casa de marcat merge cu orice software si conectarea acestora impreuna necesita o colaborare foarte buna intre firma de case de marcat si producatorul software-ului.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Distractia online prin jocuri flash
Articolul următor
Monitorizati si restrictionati utilizarea Internetului in reteaua firmei
pni.ro
Meniu