Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Castelul Corvinilor sau Castelul Hunedoarei este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice ale Romaniei. Constructia castelului a durat foarte mult timp, el a fost terminat in 5 etape din cauza conflictelor si lipsa fondurilor. La inceputul secolului al XIV-lea s-a inceput construirea castelului si a fost terminata pe la sfarsitul secolului al XV-lea de catre Ioan de Hunedoara. Arhitectura sa gotica cat si modul si locatia in care a fost ridicat atrage mii de turisti anual. Castelul este folosit ca muzeu in acest moment, si este situat langa localitatea Stantuhalm in judetul Hunedoara.

De-a lungul istoriei sale majoritatea proprietarilor au facut modificari asupra castelului, ridicand bolti noi sau turnuri foarte inalte. Singurele lucruri ramase neschimbate de-a lungul timpului sunt donjonul si galeria, ultimul turn de aparare denumit Ne boisa ceea ce inseamna “Nu te teme”si turnul Capistrano este denumit dupa un renumit calugar care servea la curtea castelului. In incinta castelului inca puteti gasi portrete ale fostilor domnitorii Vasile Lupu din Moldova cat si Matei Basarab din Tara Romaneasca.

Chiar si legenda numelui familiei Corvin, este inca pe peretele castelului reprezentand corbul. O alta legenda care o detine castelul Corvinilor dateaza din timpul lui Ioan de Hunedoara. Acesta avea trei prizoneri turci care au sapat aceasta fantana adanca de 30 de metri in schimbul libertatii daca ajung la apa. Acestia au reusit sa ajunga la apa insa Ioan de Hunedoara si-a incalcat promisiunea si ia omorat pe cei trei.

Majoritatea turistilor care vin in aceste parti sunt interesati de acest castel. Ei isi propun vacante in Romania doar pentru a vizita acest castel renumit in lume pentru legendele sale. De aceea s-au facut foarte multe investitii la reabilitatea castelului si la cresterea facilitatilor turistice din zona hunedoarei. S-au construit foarte multe hoteluri si pensiuni pentru a putea face fata numarului de turistii care vin anual in aceasta zona pentru a vizita castelul si alte monumente din zona foarte importante.

About The Author

Related Posts