Cat de profitabila e dezvoltarea unei platforme de chat pentru copii?

Cel putin in Romania, la o prima vedere, dezvoltarea unei platforme de chat pentru copii, eventual insotita si de un forum si de o platforma de socializare/sharing, nu pare rentabila catusi de putin pentru simplul motiv ca target-ul tinta nu are posibilitate de cumparare.

Totusi, exista cateva argumente care sustin exact contrariul:

  1. Desi publicul tinta nu are posibilitati de cumparare, spatiul disponibil pentru reclama poate fi oricand folosit pentru promovarea unei afaceri sau a unui anumit eveniment pentru copii. Cu alte cuvinte, administratorii respectivelor site-uri le pot monetiza prin inchirierea spatiilor de reclama scolilor si gradinitelor private, cat si anumitor magazine care vand jucarii si accesorii pentru copii.
  2. Pe masura ce comunitatea se omogenizeaza, se va automodera. Cu alte cuvinte, membrii comunitatii vor raporta orice personaj care prolifereaza injurii sau care are un comportament necuviincios, urmand ca administratorii sa ii stearga contul. Astfel, nu exista pericolul ca, conturile din retelele de publicitate PPC (ca Adsense, de exemplu), sa fie sterse datorita cuvintelor malitioase existente pe paginile site-urilor. In plus, chiar daca castigurile ar fi relativ mici, lucru care de altfel, se intampla si in cazul jocurilor online, ele ar compensa oarecum datorita traficului destul de mare pe care acest tip de site-uri il atrage.
  3. In eventualitatea in care exista si o platforma de chat copii, o alta posibilitate de monetizare o reprezinta afilierea. Cei mici pot cere pareri si chiar isi pot convinge parintii sa le achizitioneze unele produse pe baza opiniilor primite pe chat.
  4. In eventualitatea in care se pot cumpara servicii premium, asa cum s-a putut face la Hi5, de exemplu, in conditiile in care acestea ar putea imbunatati procesul de socializare, atunci mai mult ca sigur s-ar gasi doritori, mai ales daca site-ul atrage trafic.

Ca o concluzie, un site de tipul celui amintit mai sus poate ajunge sa produca bani. Totul tine de gradul de implicare al administratorului in respectivul proiect, dar si de cunostiintele lui tehnice, factori de sine in administrarea cu succes a oricarui proiect.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cele mai cautate statiuni montane din Bulgaria
Articolul următor
Fenomenul SOCIAL MEDIA (FACEBOOK / TWITTER )
pni.ro
Meniu