Cat de utile sunt chingile de ancorare

Stim ca pentru orice produs este un moment delicat transportul la magazin sau chiar la beneficiar. In timpul transportului orice produs se poate deteriora sau strica de aceea trebuie sa avem grija atat la impachetare si stivuire cat si la fixarea si ancorarea lor.

Exista foarte multe sisteme de fixare si ancorare a produselor, noi amintim chinga de ancorare si fixare datorita eficientei si calitatii. Chinga de ancorare este compus din trei parti, sistemele de agatare tip carlige cu care chinga este este ancorata de sasiul autocamionului, chinga propriu zisa si un tensor cu ajutorul careia se exercita tensiunea pana la fixarea dorita.

Sunt multe tipuri de chingi ancorare marfa, si sunt categorizate dupa tesatura, dupa sistemul de agatare de pe capete sau tipul de tensor cu care se exercita tensiunea.

Tesatura poate fi chinga textila standard din poliester rezistent cu dilatatie mica sau chinga premium cu tesatura speciala pentru regim greu de lucru. In functie de nevoile noastre putem alege ce fel de chinga dorim sa folosim. Pe fiecare chinga de ancorare este dat sarcina in daN (kg forta) pentru care este recomandat.

La capete chinga de ancorare este echipata cu sisteme de agatare tip carlige galvanizate, exista multe tipuri de carlige ce pot fi utilizate la aceste chingi, in cazul in care este nevoie chinga de ancorare poate fi echipata cu unul din carlige din setul de sisteme de agatare numerotat sa1 – sa10.

Tensorul sau mecanismul de tensionare la fel poate fi de mai multe feluri, mecanism standard si mecanism DoMulti. Mecanismul DoMulti datorita marimii poate exercita o tensionare mai mare asupra chingii de ancorare si astfel o fixare mai buna.

Pentru fixarea si ancorarea obiectelor foarte mari in timpul transportului utilizam mai multe chingi de ancorare si fixare  puse paralel unu langa alta pentru a avea fixarea suficienta pentru fixare si in cazul unei frane.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Culorile si rolul lor in viata copiilor
Articolul următor
Proiectoare ceata halogen
pni.ro
Meniu