Cateva detalii in cautarea unor carti pentru copii adecvate


Atunci cand alegi carti pentru copii bune trebuie sa te uiti la cateva aspecte pentru a face o alegere corespunzatoare. Este povestea captivanta pentru micut? Are cuvinte de baza care se repeta pentru a educa micutul? Are poze care sa il ajute pe copil sa inteleaga povestea? Este potrivita pentru copii? Il invata principii morale bune? Le vom analiza pe fiecare ca sa vezi de ce sunt acestea importante.

E povestea aceasta care il prinde pe copil?

E nevoie sa captezi atentia micutilor si sa o mentii prin cartile acestea. Parintii stiu ca cei mici isi pierd atentia cam in zece minute si se vor concentra la altceva. Daca au parte de ceva care le prinde atentia intr-adevar, vor sta mai mult timp cu aceasta carte. Daca povestea pe care ai gasit-o le prinde atentia si vor sta impreuna cu tine pana le citesti povestea si de multe ori vor dori sa le citesti povestea chiar de mai multe ori.

Utilizeaza aceaste carti pentru copii multe cuvinte de baza?

Cuvintele de baza sunt cuvinte ce in mod normal reprezinta 50-70% dintr-un pasaj. Ele se mai numesc si cuvintele Doulch. Multe din cuvintele acestea nu ai cum sa le prezinti copilului si trebuie invatate prin vedere. Cuvinte precum sunt, si, un, la, cel, acela, a facut, a face, doar, face si daca sunt toate cuvinte de baza. Acestea sunt aproape 250 cu aproximativ 100 substantive. Daca in carte aceste cuvinte se repeta de multe ori il vor sprijini pe copil sa le recunoasca mai usor si sa citeasca mai cursiv.

Pozele in carti pentru copii adecvate ii vor ajuta pe copii sa inteleaga cuvintele si intamplarea per ansamblu. Daca personajul vorbeste despre mure rosii, atunci ar trebui sa fie o poza cu mure rosii pe pagina. Ii arata un cuvant de invatare cum este „rosu,” dar ii descrie si cum sunt murele. Prin alaturarea cuvantului cu imaginea invata cuvantul asa ca data viitoare cand vad cuvantul, vad si imaginea in minte.

E cartea potrivita pentru varsta copilului? Parintii isi cunosc bine copilul. Sunt anumiti copii care stau mai bine decat altii in ceea ce priveste cititul asa ca alegerea unei carti adecvate uneori poate fi mai dificila. In cazul in care ai un copil de 3 ani care poate incepe sa prinda ceva cuvinte din intamplari, in cazul acesta poti lua carti pentru copii putin mai mari decat el intre 4-5 ani. Ce este important este sa iti mentii copilul captivat. Daca e prea greu pentru el sa inteleaga, astfel nu va continua sa citeasca. Insa vei vrea totusi sa il provoci.

O carte potrivita pentru copii ii va arata valorile societatii si il va educa sa se comporte in lume. Astfel ca vei dori sa il educi despre aspecte precum a spune „te rog” si „multumesc” si cat de important este sa isi ajute apropiatii si oamenii din jur. Alege carti pentru copii ce au un mesaj asemanator. A-ti face timp sa gasesti o carte adecvata poate sa fie foarte benefic pentru copil. A-i ajuta sa invete cuvinte de politete de la varsta frageda ii va ajuta mult pe viitor. Invata-i sa-si formeze abilitati de care vor avea nevoie pe parcursul intregii vieti.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Jocuri cu Dora
Articolul următor
Ce nu stiai despre licenta de marca
pni.ro
Meniu