Cauzele permanente si cauzele temporare care determina caderea parului

Tot mai multe femei acuza o problema foarte intalnita, anume caderea parului, mergand uneori pana la calvitie. Asupra cauzelor caderii parului se impune o analiza amanuntita efectuata de catre specialisti in domeniu, care vor scoate in evidenta atat problemele medicale cat si pe cele de estetica.

Caderea parului face parte dintr-o lista comuna cu probleme cu care se confrunta femeile. De altfel, acest articol este dedicat aproape in intregime lor.

Totusi, inainte de toate trebuie precizat ca exista o limita normala in care caderea parului nu prezinta motive de ingrijorare. Firul de par se naste, traieste si moare facand loc altui fir de par. Atata timp cat caderea parului nu este peste limitele normale nu trebuie sa ne ingrijoreze. Insa, daca aceste limite sunt depasite, netratarea problemei la timp poate avea consecinte din cele mai nefaste, mergand pana la calvitie, fara a mai adauga insa si afectele devastatoare asupra psihicului.

Din punct de vedere al cauzelor care determina caderea parului, aceastea sunt permanente (cauze genetice) si temporare (cele care sunt nongenetice).

Pentru a explica ce inseamna normalitate in ceea ce priveste caderea parului, se considera pierdere normala a podoabei capilare maxim 100 de fire de par pe zi. Dincolo de 125 de fire de par cazute zilnic, trebuie sa incepem sa ne facem probleme.

Cauzele de ordin genetic se refera la incapacitatea organismului de a ajuta la cresterea noilor fire de par intr-un mod suficient de rapid, si aceste cauze poarta in general denumirea de alopecia androgenetica, neavand la origini printre cauze o anumita boala.

Daca nu vorbim de cauze genetice, atunci avem de-a face cu cauze temporare, din fericire tratabile.

Cauzele care pot determina caderea temporara a parului sunt in linii mari urmatoarele:

  • Folosirea unor medicamente cu efecte secundare reprezentate de otravirea foliculilor
  • Schimbari hormonale
  • Alimentatie nesanatoasa si disociata. Se recomanda administrarea de suplimente de vitamine in cazul in care alimentatia nu contine suficiente vitamine
  • Consumul de alcool in exces
  • Nasteri
  • Diverse boli grave
  • Diabet
  • Pierderea in greutate
  • Stresul emotional sau fizic
  • Febra mare

O modalitate la indemana oricui pentru ameliorarea cauzelor temporare ce determina caderea parului este folosirea produselor de origine naturala, care sa nu contina chimicale si conservanti de origine chimica. Un astfel de produs este Aloe First, pe baza de aloe vera, recunoscuta din vechi timpuri pentru proprietatile sale benefice. Aloe First se poate pulveriza dupa imbaiere pe pielea scalpului, dar nu se recomanda a se utiliza apoi feonul si nici a se sterge parul prin frecare cu un prosop. Ideal ar fi sa tamponati cu un prosop parul, fara a-l freca. Aloe First, pe care il regasiti si pe site-ul www.natural-aloevera.ro este oferit de catre Forever Living Products si se bucura de o larga apreciere in randul consumatorilor de produse Forever Living, precum si a celor ce aprecieaza produsele de origine naturala.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Necesitatea unui serviciu SEO in existenta unui website
Articolul următor
Jingle.ro – motor de cautare produse
pni.ro
Meniu