Cauzele spirituale ale bolilor

cauzele spirituale ale bolilor

Corpul uman este harta sufletului, prin boli sufletul nostru ne avertizeaza de existenta unor dizarmonii din sufletul nostru. Orice gand, sentiment sau traire ne influenteaza viata in bine sau in rau iar daca ducem in exces un sentiment negativ el se va cristaliza in viata fizica prin boala.

Parintele Arsenie Boca spunea ca “.. bolile sunt o forma de plata in lumea aceasta a pacatelor. Ele vin pe capul oamenilor de pe urma pacatelor ca plata, ca ispasire si ca hotar al pacatelor.”

Prin boala omul trebuie sa inteleaga ca a gresit undeva pe parcursul vietii si pana nu isi elimina greseala nu se poate vindeca doar partial deoarece in el persista cauza generatoare a bolii. De aceea trebuie depistata cauza bolii iar bolnavul sa inteleaga sa evite pe viitor greselile comise. Daca nu se elimina cauza ea poate alimenta in continuare boala sau poate migra de la un organ la altul. Cand cauzele vor fi eliminate boala va disparea.

Medicina in ziua de astazi trateaza simtomele dar numai atunci vom avea rezultate finale daca reusim sa despistam cauzele reale ale bolii si sa eliminam aceasta cauza. Boala trebuie inteleasa si acceptata ca un semnal al sufletului nostru si daca reusim sa depistam motivul real vom stii si ce trebuie sa facem pentru a elimina cauza si a lasa loc cursului natural de insanatosire. Este singurul mod in care putem ajunge la o recuperare totala.

Daca cunoastem cauzele spirituale ale simptomelor aparute, cu ajutorul gandurilor putem restaura armonia si echilibrul necesar sanatatii noastre. Din ce in ce mai mult este acceptata ideea ca sanatatea nu inseamna doar functionarea corecta a corpului nostru fizic ci si mental si sufletesc creand astfel un intreg armonios. Gandurile noastre sunt ca un centru de comanda in aceasta unitate tripla, ele influenteaza sentimentele noastre fiind responsabile direct de multe emotii pe care le traim.

De exemplu daca credem ca trebuie sa corespundem cu orice pret asteptarilor altora, atunci in general nu vom actiona in functie de dorintele noastre, in loc de libera alegere ne vom simti in robie si asta duce la anxietate si mai tarziu la ura.

Daca nu traim asa cum ne dicteaza inima si foarte des suntem in aceasta stare de anxietate si ura aceasta mai devreme sau mai tarziu va duce la probleme cardiace.

Daca de exemplu cineva nu se poate defula si isi tine supararea sau ura in el, in timp vor aparea probleme la stomac, gastrita sau chiar si ulcer.

Toate emotiile negative ne influenteaza si ne scot din echilibru, iar daca problema persista o perioada mai lunga atunci energiile din corpul nostru nu pot circula cum trebuie, se creeaza blocaje energetice in organe si implicit functionarea deficitara a acestora iar mai tarziu se transforma in boala.

Aparitia simptomelor ne atrage atentia ca avem o gandire deficitara, o atitudine inadecvata si un mod de viata pe care trebuie sa-l schimbam. Daca intelegem mecanismul aparitiei bolilor, prin schimbarea gandurilor noastre putem readuce echilibrul mental si sufletesc si face pasi importanti pe calea insanatosirii.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa conduci in siguranta, sfaturi pentru incepatori
Articolul următor
5 greseli mari in educatia copiilor
pni.ro
Meniu