Ce anvelope de iarna cumparam?

Anvelopele dumneavoastra sunt destul de bune pentru condusul in conditii de iarna? Contrar a ceea ce ati fi putut spune, nu toate anvelopele sunt la fel. Acest lucru este  valabil pentru anvelopele de iarna si pentru cele all seasons cu care cele mai multe automobile vin echipate.  Cauciucurile de iarna sunt concepute pentru a va oferi o experienta de condus sigura si fara probleme mai ales in zilele de iarna in care drumurile sunt  acoperite cu zapada.

Cauciucurile dau vehiculului o aderenta mai buna pe zapada si gheata. Anvelopele de iarna au revenit pe piata de vanzari auto castigand popularitate si aducand o crestere de aproximativ 7,5% fata de anul trecut. Acest lucru are legatura si cu anvelopele care vin din fabrica montante la masinile noi. Acestea sunt realizate cu gandul la lunile calduroase de vara, dar in conditii de iarna aspra aceste pneuri moi sunt total inutile conducatorului auto.

Daca aveti de gand sa cumparati cauciucuri de iarna noi, trebuie sa le achizitionati pe toate patru si nu doar una sau doua, deci veti avea nevoie de ceva bani pentru a le cumpara. Multi oameni cauta sa economiseasca cativa banuti incercand sa cumpere cauciucuri de iarna doar pentru rotile din fata ceea ce nu este o idee buna. Doua seturi diferite de pneuri montante la masina dumneavoastra poate fi un lucru periculos poate duce la probleme de control pentru autovehicul.

Toate cele patru cauciucuri de iarna este mai bine sa fie de aceeasi marca, dimensiune, model, indicele de incarcare, modelul benzii de rulare precum si tipul de pneuri. Va recomandam modelul de anvelope 185 65 r15, fiind unul dintre cele mai cautate modele de pe piata de vanzari auto. Pentru masinile sport cele mai cautate sunt anvelopele 225 45 r17. Pentru a gasi anvelope 225 45 r17 nu trebuie sa faceti eforturi mari deoarece se gasesc in majoritatea vulcanizarilor auto din tara.

Cele mai bune anvelope de iarna sunt cele cu simbolul unui fulg de zapada pe munti, gasit pe flancul anvelopei. Acest simobol indica faptul ca acele cauciucuri au fost aprobate si respecta toate regulamentele. De exemplu, unele cauciucuri sunt marcate cu un M+S, aceste initiale venind de la noroi (mud) si zapada (snow). In timp ce aceste cauciucuri sunt valabile pentru toate tipurile de vreme, utilizarea lor nu poate fi acceptata  in conditii extreme de iarna. Va trebui sa stiti dimensiunea anvelopei de care are nevoie vehiculul dumneavoastra.

Ultimul lucru pe care vi l-ati dori este sa cumparati un set de anvelope pentru a afla mai tarziu ca de fapt acestea sunt prea mici. Anvelopele 225 45 r17 pot fi achizitionate de la majoritatea dealerilor auto si se potrivesc pentru mai multe marci de masini, in general pe cele cu capacitatea cilindrica peste 1600 cmc.  In cazul masinilor cu motoare mai mici cele mai frecvente sunt anvelopele 185 65 r15. Dimensiunea poate fi gasita pe partea laterala a pneului sau in manualul masinii dumneavoastra.

Acum singurul lucru pe care il mai aveti de facut, este sa va montati anvelopele. Daca aveti uneltele necesare, efectuati acest lucru de unul singur, veti economisi cativa bani dar e mai bine sa platiti la un magazin de anvelope sau la un garaj pentru a face treaba in locul dumneavoatra. Multe locuri care vand cauciucuri va vor executa montarea pentru o taxa mica. Pentru vanzari auto, dar si pentru inlocuirea cauciucurilor de iarna cu cele de vara sau invers, puteti apela cu incredere la dealerii din showroom-uri sau la mecanici auto.

Odata ce aveti noile cauciucuri de iarna montate la masina dumneavoastra, singurul lucru pe care trebuie sa-l mai faceti este sa va asigurati ca sunt bine umflate in orice moment. In timpul lunilor reci de iarna, ar trebuie sa le verificati cel putin o data pe saptamana.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Transportul marfurilor cu autocamioane
Articolul următor
Reguli de circulatie legate de semnalizarea vehiculelor
pni.ro
Meniu