Ce contine un dosar de radiere firma

Pentru orice firma este important sa supravietuiasca pe piata pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Din acest motiv intentia de inchidere a unei firme este de cele mai multe ori vazuta ca un impact negativ pentru antreprenor, insa la o privire mai atenta, ne putem da seama ca nu orice firma inchisa inseamna o catastrofa, ci poate fi si o noua usa deschisa, o fereastra prin care antreprenorul sa poata dedica mai multe resurse catre un alt proiect, poate chiar catre o alta firma pe care sa o poata implica in diverse activitati.

Radierea unei firme va fi facuta in mai multe etape, iar pentru a cunoaste fiecare situatie in parte ai nevoie de destul de mult timp pentru studiu, lecturare si verificari. In felul acesta iti vei putea da seama care sunt situatiile care se potrivesc tipului tau de firma si care sunt pasii esentiali pe care ii ai de urmat. Cele mai importante informatii se pot gasi destul de simplu la cateva cautari pe internet.

In ceea ce priveste dosarul pentru radierea unei firme, acestea sunt in principal documentele care trebuie sa se gaseasca:

– cererea de radiere, in original;

– certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, alaturi de anexe;

– certificat prin care este atestat fiscal ca societatea nu are datorii la stat;

– situatia financiara de lichidare si copie dupa proiectul de repartizarea al activului;

– raportul lichidatorilor;

– dovada platii taxei de timbru judiciar, a timbrului judiciar si taxei de registru.

Acest dosar va fi depus la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunalul in a carui raza teritoriala se afla sediul societatii.

Cea mai simpla modalitate prin care sa scapi de corvoada de inchidere a firmei este sa apelezi la o firma care sa iti puna la dispozitie aceste servicii, sa inchida practic firma in locul tau, fara sa mai fie nevoie sa iti sacrifici timpul nici pentru a te documenta si a pune la curent cu ultimele cerinte legislative, nici cu intocmirea documentelor, nici cu depunerea lor. O firma de specialisti iti poate oferi toate aceste lucruri pentru ca tu sa folosesti acest timp intr-un mod mult mai productiv, poate chiar intr-o alta firma care sa aiba mai mult succes.

 

autoechipat.ro
Articolul precedent
Sediu social pentru infiintarea rapida a firmei
Articolul următor
Obtine un lifting instant fara sa te operezi!
pni.ro
Meniu