Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Este posibil ca multi dintre noi sa nu mai fi auzit de acest termen, insa este un element foarte insemnat in serviciile de web hosting pentru ca imbunatateste cu mult performantele de stocare date ale serverelor destinate gazduirii web ale siteurilor clientilor. Server cluster se traduce mot-a-mot “ferma de servere”. Adica, aceste servere sunt create pentru gazduire web si care se comporta ca si cum ar fi un singur server.

Toate datele si informatiile primite pe server sunt luate ca si cum ar fi trimise, nu de pe mai multe servere, ci de pe un singur server dedicat. In cazul aparitiei unei erori, pe un calculator sau pe un server, resursele sunt redirectionate iar datele sunt distribuite unui alt calculator sau server din ferma. Aceste clustere se pot utiliza pentru siguranta ca utilizatorii au acces constant la resursele de pe server. Au fost create pentru aplicatii care sunt utilizate si stocate pentru un timp indelungat sau pentru cele care au nevoie sa fie des actualizate. Uzanta acestor servere se regaseste la serverele de fisiere, servere pentru tiparire, servere pe care se afla gazduite baze de date si servere pentru somunicarea online.

Un cluster este format din doua sau mai multe dispozitive (computere special create ca servere) care conlucreaza si care ofera o mult mai larga disponibilitate si flexibilitate, incredere si scalabilitate (abilitatea unui server, in acesct caz, de a functiona la aceeasi performanta si putere ridicata atat la o cantitate mare de informatie stocata pe spatiul sau, cat si la una redusa) decat in cazul junui singur computer (device). Aceste clustere protejeaza site-urile web gazduite si informatiile lor specifice impotriva problemelor legate de aplicatii care privesc aplicatii din software si alte servicii conexe; probleme legate de sistemul de operare si de tip hardware care afecteaza componentele hardware-memorie, adaptori de retea si furnizorul de energie electrica; si, in sfarsit, erori legate de siteuri in organizatiile care detin domenii web complexe care pot fi cauzate de dezastre naturale, caderi si intreruperi in alimentarea cu energie electrica si in conectarea la reteaua de internet.

Fiecare server din “ferma” are propriile moduri de managerizare si fisiere, insa fiecare detine copia sistemului de operare al clusterului. Acesta este construit in asa fel incat toate serverele componente sa protejeze impreuna datele pe care le detin, sa mentina in conditii optime aplicatiile si sa asigure continuitatea programelor sau a serviciilor chiar si dupa o defectiune, problema, de pe un anumit server, si sa mentina consistenta si calitatea serviciilor pe care clusterul le ofera.

About The Author

Related Posts