Ce nu stiai despre licenta de marca

Pentru a avea o afacere de succes, tot ceea ce ai nevoie este multa ambitie si abilitatea de a trece peste fiecare esec cu dorinta de a merge mai departe. In acelasti timp, un antreprenor bun are grija ca afacerea sa fie protejata impotriva amenintarilor care ar putea sa apara, ori deja existente.

O metoda prin care acesta va reusi sa protejeze produsele si serviciile sale este aceea prin care apeleaza la inregistrarea marcii. In felul acesta ramane un singur utilizator pentru o anumita structura de elemente vizuale.

Dupa ce ai apelat la un serviciu de inregistrare marci, pus la dispozitie prin intermediul cabinetelor de avocatura, este posibil ca la un moment dat, datorita dezvoltarii afacerii pe care o detii, sa apara nevoia de a da si altcuiva dreptul sa utilizeze o marca. Aceasta decizie se numeste licenta de marca si este acordata oficial prin intermediul unui contract de licenta de marca.

Contractul prevede faptul ca exista un licentiator (cel care detina marca inregistrata) si un licentiata (cel care obtine dreptul de folosinta asupra marcii. Este de mentionat faptul ca un licentiat nu are decat drept de folosinta asupra marcii, nu si drept subiectiv de proprietate industriala. De asemnenea este important de stiut faptul ca licentiatul va avea drept de folosinta limitat de deciziile licentiatorului.

Pentru a putea obtine aprobarea de utilizare de licenta, va fi nevoie de cerere de inscriere a licentei, unde vor fi trecute toate datele necesare despre licentiator si licentiat, despre marca si perioada in care aceasta va fi folosita, precum si produsele si serviciile asupra careia vor fi aplicate.

Pentru totul sa fie rezolvat cat mai repede, cel mai simplu mod este sa apelezi la serviciile unui cabinet de avocatura de specialitate, care iti poate oferi in orice moment consultanta juridica, iar orice intrebare ai avea va gasi un raspuns in cel mai scurt timp.

Vei putea gasi un astfel de cabinet cautand pe internet inregistrare marci, sau inregistrare marca, astfel incat iti vor fi afisate rezultate catre acele firme care se ocupa integral cu tot ceea ce inseamna derularea activitatilor pentru a obtine ceea ce ai nevoie.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cateva detalii in cautarea unor carti pentru copii adecvate
Articolul următor
Diferenta dintre suspendare si radiere firma
pni.ro
Meniu