Ce sunt fosele septice si cum se efectueaza vidanjarea acestora?

Sistemele septice indeplinesc o functie cruciala pentru multe case si intreprinderi, in special in zonele rurale mai ales ca multi oameni nu stiu cum functioneaza acestea. In timp ce fosele septice sunt de obicei usor de intretinut, pot deveni extrem de dificile si mai ales costisitoare, daca ceva nu merge bine. Cateva cunostiinte de baza sunt importante pentru oricine care doreste sa evite problemele ce pot aparea in viitor cu acestea si sa nu mai fie nevoiti sa apeleze la serviciile de desfundare canal.

Ce este un sistem de fose septice? Sistemele septice sunt mici sisteme de tratare a apelor reziduale, care sunt utilizate in zonele care nu sunt conectate la un sistem de canalizare operat de catre guvern sau o companie privata. Ele sunt adesea folosite de casele si fermele din zonele rurale, in cazul in care nu exista o retea de canalizare sau daca costurile pentru conectarea la aceasta sunt prea mari. Acestea pompeaza apele uzate din bai, bucatarii sau spalatorii in rezervoare speciale care proceseaza deseurile si apoi le disperseaza pe un camp de scurgere septic.

Ce este o fosa septica? O fosa septica  este o parte importanta a sistemului septic. Aceasta in esenta, este un rezervor de apa, care detine intre 4000 si 7500 de litri de apa uzata. Acestea de cele mai multe ori sunt ingropate si sunt conectate la o conducta de intrare la un capat si un scamp de scurgere septic pe de alta parte. Tancurile moderne septice au de obicei doua camere, separate unele de altele printr-un perete despartitor care are deschideri la jumatatea distantei dintre partea de sus si cea de jos a rezervorului.

Ce se intampla in interiorul unei fose septice? In primul rand apa uzata intra in prima camera a rezervorului. Rezidurile solide cad in partea de jos iar gunoiul pluteste in partea de sus. Unele dintre solidele din partea de jos se descompun si plutesc in apa. Lichidul se va muta din prima camera in a doua prin peretele despartitor lasand solidele si spuma in prima camera. Se poate intampla insa uneori sa apara diferite probleme cu acestea si sa fiti nevoiti sa apelati la o firma specializata de desfundare canalizare.

Ce este un camp de scurgere septic? Un astfel de camp este alcatuit din santuri care contin tevi perforate si un fel de material poros. Acesta este acoperit cu un strat de sol, care impiedica eventualele animale sa ia contact cu apele folosite. Apa este apoi dispersata prin intermediul conductelor perforate si trece prin pietris, care elimina impuritatile. Apa purificata este apoi introdusa in mediul inconjurator prin radacini de plante si de evaporare.

Chiar si asa, daca utilizati fose septice este posibil ca la o anumita  perioada de timp sa aveti nevoie de interventia unei echipe de vidanjare deoarece pot aparea probleme la sistem iar de la acestea pot aparea accidente, de aceea este bine sa aveti mereu un numar de telefon de la o astfel de firma, pentru a putea apela la ei in cazurile de urgenta.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Verificarea autoturismului in conducerea preventiva
Articolul următor
Eforie Nord starneste si in 2012 admiratia turistilor
pni.ro
Meniu