Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ce sunt? Efelidele, numite in termini populari pistrui, sunt pete mici ale pielii, de culoare rosiatic-cafenie, care se datoreaza unei pigmentari  neobisnuite. Ele sunt accentuate mai ales dupa expunerea la soare. Pistruii apar in general la femeile insarcinate sau care iau contraceptive, dar asta nu este o regula.

Cauzele pistruilor! Aparitia pistruilor este favorizata de: expunerea la soare fara a aplica creme de protectie impotriva razelor UV, insuficienta hepatica, sarcina, pilule orale contraceptive, antibioticele, mostenire de familie.

Cum se manifesta? Pistruii sunt pete rosii-cafenii ale pielii, de dimensiuni mici. Zonele cele mai afectate sunt fata, gatul si decolteul. Pistruii autentici apar in copilarie, sunt evidenti la pubertate si, in cele mai multe cazuri, dispar o data cu varsta. Aceasta caracteristica ii diferentiaza de celalalt tip care apare la varsta adulta, in urma expunerii la soare, si nu dispar in mod spontan. In cazul in care pistruii sunt foarte pronuntati, ei sunt singuele zone care atrag soarele, restul pielii ramanand alba.

TRATAMENT COSMETIC

Desi exista metode chimice de depigmentare, este bine sa le eviti. Cea mai cunoscuta dintre ele este peelingul, proces prin care se indeparteaza epiderma si un strat superficial din derma, folosindu-se produsi acizi. Pielea ta va fi mult mai sensibila la expunerea la soare si risti sa semeni cu un dalmatian.

Pentru mai multe articole accceseza acest link!

About The Author

Related Posts