Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Unul dintre cele mai vechi materiale de constructii este, fara doar si poate, caramida. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau caramida pentru constructii. Exista dovezi solide in aceasta privinta, cea mai veche caramida a fost realizata din namol intarit acum 7500 de ani in urma, pe malul fluviului Tigru. Primele caramizi arse la soare au fost descoperite in Mesopotamia. Civilizatii stravechi precum grecii, romanii sau chinezii au folosit caramida pentru constructiile care le-au facut celebre si ale caror ruine exista si azi.

Caramida este un material de constructie artificial si este obtinut dintr-un amestec de argila, nisip si apa, uscat la soare sau ars in cuptor. In prezent exista o varietate de texturi si tipuri de caramizi, care difera de la un producator la altul. Caramida este folosita pentru structuri de rezistenta, pentru ziduri interioare si pentru decorarea unor suprafete interioare sau exterioare. Aceasta ofera numeroase posibilitati de constructie si este recunoscuta pentru calitatile sale, fiind foarte rezistenta la presiune si umiditate, si un bun izolator atat termic cat si fonic si intareste structura de rezistenta a cladirilor. De asemenea este ignifuga si este 100% ecologica, fiind realizata din materiale care se gasesc in natura.

Exista mai multe tipuri de caramizi: caramida clasica, caramida de sticla si caramida aparenta. Acestea sunt folosite in constructii civile si industriale.

Atunci cand suntem in situatia de a ne construi o locuinta, ne dorim ca aceasta sa fie rezistenta, solida, calduroasa si nu in ultimul rand, frumoasa.

Specialistii recomanda caramida ca material de constructie pentru locuinte datorita proprietatilor acesteia. O casa din caramida va dura o viata, poate chiar mai mult, de aceea ea trebuie sa fie alegerea principala a celor care isi doresc siguranta si confort.

Alegerea materialelor de constructii este foarte importanta, calitatea acestora fiind decisiva pentru calitatea ei, de accea nu este bine sa se faca compromisuri.

In magazinul nostru gasiti caramida de calitate de la producatori consacrati, precum si o gama larga de materiale de constructii.

  • Acoperisuri – folie anticondens,  placi ondulate, sindrila si policarbonat, sisteme scurgere,
  • tigla beton si ceramica, tigla metalica,
  • armaturi si confectii metalice pentru constructii, caramizi , bca, ciment, ipsos, gleturi si tencuieli,
  • echipamente de protectie, ferestre,
  • materiale din lemn pentru constructii,
  • materiale pentru hidroizolatii,
  • materiale pentru termoizolatii (polistiren, plasa, profile),
  • pavaje, piatra decorativa,
  • placi gips-carton,
  • profile din tabla pentru montaj si alte accesorii.

Ne gasiti atat in showroom cat si online.

Va asteptam!

About The Author

Related Posts