Ce vizitam in Bucovina?

Una din cele mai populare atractii turistice din Romania, atat pentru romani cat si pentru cei din afara este Bucovina, loc incarcat de traditie si istorie, cu oameni cu inima deschisa si foarte primitori. Toate aceste lucruri au dus, in anul 1975, la primirea din partea Federatiei Internationale de Jurnalism pentru Turism a marelui premiu Pomme d’Or, o recunostinta a frumusetilor acestor locuri si acestor oameni.

Zona Bucovinei abunda de vestigii religioase, dintre care se remarca celebrele manastii, patrimoniu Unesco, dintre care cele mai cunosctute sunt:

  1. Manastirea Putna, cea dintai ctitorie a lui Stefan cel Mare si Sfânt, a fost si este inima religioasa si culturala a regiunii, lacasul punind la dispozitie pelerinilor un pretios muzeu manastiresc, cu icoane, obiecte de cult dar si obiecte istorice precum manuscrise si broderii vechi
  2. Manastirea Voronet este una dintre cele mai cunoscute si valoroase si ctitorii ale domnitorului Stefan cel Mare, fiind cuonscuta in intreaga lume prin culoarea albastra cu care este pictata partea superioara, considerata unica in toata lumea. Manastirea are o legena interesanta ca afirma ca Stefan cel Mare a castigat o lupta cu turcii dupa ce i-a cerut sfatul lui Daniel Sihastrul, ce locuia la schitul lui de langa Voronet, oferindu-i in dar acestuia ctitorirea Manastirii Voronet.
  3. Manastirea Sucevita, ctitorita in jurul anului 1583 de care cei trei frati Movila. Este prima biserica care s-a incadrat in noile tendinte arhitecturale, fiecare perete fiind lung de apoape 100m, lat de 3m, si inalt de 6m ceea ce ii da un aer mai mult de fortareata decat de biserica. Manastirea este foarte bine conservata, picturile putant fi admirate in cel mai mic detalii atat in interior cat si in exterior.
  4. Manastirea Moldovita este una dintre cele mai stravechie ctitorii calugaresti si monarhale. Desi nu se cunoaste cu exactitate originea acestul lacas, se presupune ca a fost costruita in vremea domnitorilor Musatini.

Zona Bucovina este o regiune plina de dealuri si munti, cel mai cunoscut fiind masivul Rarau. Din Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc aveti la dispozitie foarte multe trasee montane. In varf, langa cabana Rarau, veti gasi una din cele mai interesante stanci din Carpatii Orientali, si anume Pietrele Doameni, formate din 3 turnuri de 70m inaltime, ce se ridica la o altitudine de 1640 de metri.
Mai mult decat atat, daca practicati sporturi de iarna aveti la dispozitie o sumendenie de locuri unde va puteti da cu sania sau sacul, iar daca skiati, statunea Vatra Dornei va pune la dispozitie partiile de ski, cotate la standarde internationale: Parc si Dealu Negru.

Bucovina ascude si numeroase vestigii istorice dintre care va putem recomanda cetatea de scaun din Suceava, care pe langa cetatea Neamtului este una dintre putinele care a fost renovata si se poate vizita si celebra chilie a lui Daniil Sihastru, o grota de pe valea raului Visau, sapata adant intr-o stanca la o inaltime de peste 70m, in care a training ca pusnic cuviosul Daniel.

Si pentru ca se apropie sfarsitul anului, aveti positibilitatea sa vizitati aceste locuri alegand una din ofertele de revelion 2014 Bucovina. Preturile sunt mai multe decat accesibile si veti intalni la tot pasul traditii, oameni speciali si locuri deosebinte.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Bansko si Pamporovo, doua dintre comorile turismului bulgaresc
Articolul următor
Cele mai accesibile ansambluri rezidentiale din capitala
pni.ro
Meniu